Her er Nord-Koreas gigantsoldat

Bildene fra Kim Jong-ils begravelse vekker ny undring.

GIGANT: Den nord-koreanske soldaten er ti hoder høyere enn alle andre.
GIGANT: Den nord-koreanske soldaten er ti hoder høyere enn alle andre. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er allerede avslørt at det offisielle nord-koreanske nyhetsbyrået sendte ut manipulerte bilder fra begravelsen til Kim Jong-il.

Nå er det nye spekulasjoner om bildene fra begravelsen som ble streamet ut til verden fra det nord-koreanske propagandaappratet. Mange bilder, som er tatt fra flere forskjellige vinkler, viser nemlig en svært høy soldat som står og viser despoten Kim Jong-il den siste ære.

Siden bildene er fra forskjellige vinkler og alle viser gigantsoldaten, innehar etter all sannsynlighet Nord-Koreas forsvar ikke bare atomvåpen, men også en superhøy soldat.

Det amerikanske nyhetsmagasinet The Atlantic og den engelske avisa Daily Telegraph omtaler begge giganten som anslås å være nærmere tre meter høy.

Nå skal det sies at giganten står ved siden av «vanlige» nord-koreanere, som på grunn av underernæringen i det hardt prøvede landet i gjennomsnitt er over 10 centimeter lavere enn sine brødre i Sør-Korea. Han virker derfor enda høyere enn om han hadde stått ved siden av en velfødd nordmann.

Men soldaten er uansett høy. Svært høy. The Atlantic anslår først at han er over 2,75 meter, mens Daily Telegraph lanserer teorien om at soldaten på bildet er den tidligere basketballspilleren Ri Myung Hun, som prøvde seg i NBA på 90-tallet før han flyttet hjem. Ri Myung Hun er 2,36 meter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer