Her er nordmannen som skal ha blitt trent av al-Qaida

- Han holdt seg alltid for seg selv, sier kilder i en moské 33-åringen besøkte.

POPULÆR: Forstander Basim Ghozlan bekrefter at den norske konvertitten besøkte Rabita-moskeen i Calmeyers gate i Oslo sentrum. Moskeen er en av Norges mest populære. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
POPULÆR: Forstander Basim Ghozlan bekrefter at den norske konvertitten besøkte Rabita-moskeen i Calmeyers gate i Oslo sentrum. Moskeen er en av Norges mest populære. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DRAMMEN/OSLO (Dagbladet): Den norske konvertitten som skal ha fått terrortrening i Jemen konverterte til islam i 2008, etter at han hadde hatt løst tilhold i flere miljøer på venstresiden av norsk politikk. Så trakk han seg mer og mer unna sin tidligere vennekrets.

I papirutgaven av Dagbladet kan du lese hele historien om det som fram til 2007 var en helt alminnelig Oslo-mann med plettfri vandel.

Han er en tidligere venstreradikal 33-åring med plettfri vandel, født og oppvokst i Oslo-området. Han vokste opp med hvite, norske foreldre og hadde sin ungdomstid i miljøet rundt Blitz. På CV-en har han oppført jobber i byggefirmaer og en barnehage. Mannen har et familiemedlem som jobber i et departement og han er gift med ei diplomatdatter.

Bekrefter Dagbladet får opplyst at 33-åringen og en liten gruppe svært konservative kontakter flere ganger har besøkt både Rabita-moskeen i Calmeyers gate i Oslo, og en moské i Drammen. Rabita-moskeen drives av Det Islamske Forbundet, og er en av de mest kjente moskeene i Norge.

Eksempelvis besøkte kong Harald og kronprins Haakon moskeen i 2009, og moskeen har også avholdt flere profilerte arrangementer om islam i Norge. Menigheten driver en koranskole for barn, underviser i arabisk, islam og Koranen og har også en egen speidergruppe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer