Du leser nå Dagbladet Pluss

Her er nordmennene som skal slåss mot IS

- Det som skjer i Irak og Syria er alles ansvar. Vi må stoppe terroristene, og jeg skal gjøre mitt.

REISEKLARE: Dagbladet
møtte tre unge menn i Oslo som
skal reise til Midtøsten og slåss
mot terroristene i Den islamske
stat. Foto: Hans Arne Vedlog
REISEKLARE: Dagbladet møtte tre unge menn i Oslo som skal reise til Midtøsten og slåss mot terroristene i Den islamske stat. Foto: Hans Arne VedlogVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Terrorfrykten i verden har aldri vært større. Flere tusen fremmedkrigere har reist fra Europa til Syria, og sluttet seg til Den islamske stat.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) bekrefter overfor Dagbladet at mellom 80 og 90 personer med norsk tilknytning har reist Syria og sluttet seg til terrororganisasjonene Den islamske stat og al-Qaida gruppa Al-Nusrafronten.

PST regner med det er et betydelig mørketall. Dagbladets opplysninger viser at minst 150 personer fra Norge har reist til Den islamske stat.

Nå reiser flere nordmenn til Syria og Irak for å bekjempe terroristene. Dagbladet kjenner identiteten til åtte norske statsborgere (etniske nordmenn og barn av innvandrere) som har valgt å reise til Syria og Irak, for å slutte seg til de frivillige militsene som slåss mot terroristene.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.