- Her er Norges 12 nye politimestere

Noen blir veldig skuffet. Men fem kvinner og sju menn kan puste ut. Etter det Dagbladet erfarer får disse 12 de nye politimesterstillingene.

VELGER NYE POLITIMESTERE:  Justisminister Anders Anundsen bestemmer hvem som får de 12 ettertraktede politimesterstillingene.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
VELGER NYE POLITIMESTERE: Justisminister Anders Anundsen bestemmer hvem som får de 12 ettertraktede politimesterstillingene. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Om få uker blir den nye politireformen vedtatt i Stortinget. Etter hva Dagbladet erfarer vil de nye politidistriktene bli nesten identisk med det kartet regjeringspartiene Høyre og Fremskrittspartiet ble enig om med støttepartiet Venstre.

Politidirektør Odd Reidar Humlegård skal innstille hvem han vil ha med seg, men Dagbladet får bekreftet at det ikke er Humlegård, men justisminister Anders Anundsen, som kommer til å bestemme hvem som får de 12 ettertraktede stillingene.

Alt tydere på at det blir en mindre geografisk justering.

Forhandlingene mellom regjeringen og støttepartiet førte til at det som i dag heter Asker og Bærum politidistrikt skulle bli en del av det nye distriktet Sørøst. Etter det Dagbladet får opplyst er det mye som tyder på at Asker og Bærum blir en del av Oslo politidistrikt, og ikke en del av Telemark, Vestfold og Buskerud.

Fra 54 til 12 Fram til 2002 var Norge delt i 54 politidistrikt, styrt av egne politimestere. Fra 2002 og fram til i dag har Norge vært delt i 27 politidistrikt. Men etter at den nye politireformen er behandlet og vedtatt i Stortinget vil Politi-Norge se veldig annerledes ut. Politiet skal styres fra Politidirektoratet i Oslo, og landet blir delt i 12 politidistrikt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer