Her er Norges desidert beste kommune

Herjer i stor test fra Forbrukerrådet.

KOMMUNEVINNEREN: Forbrukerrådet har kåret Rollag i Buskerud til Norges beste kommune. Her er det ekstremsportlinja på Numedal Folkehøgskole i Rollag som viste sine kunster for Dagbladet i januar 2008. Foto: Ole C.H. Thomassen
KOMMUNEVINNEREN: Forbrukerrådet har kåret Rollag i Buskerud til Norges beste kommune. Her er det ekstremsportlinja på Numedal Folkehøgskole i Rollag som viste sine kunster for Dagbladet i januar 2008. Foto: Ole C.H. Thomassen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Buskerud-kommunen Rollag er soleklar vinner av Forbrukerrådets kommunetest. Bare 36 av 428 kommuner oppnår godkjent poengsum, skriver Forbrukerrådet i en presemelding. Se resultatene til din kommune på forbrukerradet.no.

- Det er veldig stas å vinne en slik kåring, sier Rollag-ordfører Dag Lislien (Sp) til Dagbladet. Klokka 11 i dag er han i Forbrukerrådets lokaler i Oslo for å motta heder og ære i forbindelse med at Forbrukerrådet presenterer årets kommunetest.

Testet service I testen har Forbrukerrådet utgitt seg for å være privatpersoner, og henvendt seg til samtlige kommuner i Norge på e-post, telefon og via kommunenes nettsider. Kommunene er testet på service, tilgjengelighet og informasjonskvalitet.

- Vi har henvendt oss med spørsmål folk flest lurer på, som prisinformasjon om skolefritidsordningen, saksbehandlingstid for byggesak og åpningstider i svømmehallen, sier Randi Flesland, direktør i Forbrukerrådet. Vinnerkommunen Rollag får 88,9 av 100 mulige poeng, foran Stange og Fyresdal med 83,6 poeng.

- Vinneren har nesten 30 poeng mer enn landsgjennomsnittet på 60 poeng. Det sier noe om hvor gode Rollag er, men også hvor dårlig veldig mange andre kommuner gjør det, sier Flesland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer