Her er Norges første løveunger

Sera ble trebarnsmor i Kristiansand Dyrepark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Norges aller første løveunger så dagens lys i Kristiansand Dyrepark i dag tidlig. De to, som veier rundt en kilo, passes svært godt på av mamma Sera.

- Hun er veldig grei med dem. Hun steller med dem og slikker dem. Nå ligger de hos henne og drikker melk. Dette ser veldig bra ut, sier leder for dyreavdelingen i parken, Rolf Arne Ølberg til Dagbladet.no.

De to løvesøsknene, som foreløpig er navnløse, veier omtrent en kilo hver. Mamma Sera har skjult dem godt for dyrepasserne, så om det er gutter eller jenter har ingen klart å se ennå.

- Hun har gjemt dem langt inne i anlegget, bak en stubbe, så det er vanskelig å se dem, forklarer Ølberg.

Dyrepasserne har merket seg at de to små er svært aktive, til tross for at de bare er noen timer gamle. Men dyrevenner landet rundt må smøre seg med tålmodighet, det vil nemlig ta tid før løveungene debuterer i rampelyset.

- Vi vet ikke når det blir, vi håper jo at de kan vises fram så fort som mulig, men nå må de få litt fred først.

Ved 1830-tiden i kveld kom det en ny løveunge i Dyreparken. Det viste seg nemlig at Sera hadde født tre, og ikke to unger.

- I hele dag har den nybakte løvemoren Sera ligget delvis skjult bak et stort tre. Dyreparken har helt til nå trodd at det bare var to nyfødte løvebabyer, men nå viser det seg altså at det er tre! skriver Kristiansand Dyrepark i en pressemelding i kveld.

PASSER PÅ DE SMÅ: Mamma Sera passer godt på sine to nyfødte løveunger. Dette er de første løveungene som ser dagens lys i Norge. Foto: Kristiansand Dyrepark
PASSER PÅ DE SMÅ: Mamma Sera passer godt på sine to nyfødte løveunger. Dette er de første løveungene som ser dagens lys i Norge. Foto: Kristiansand Dyrepark Vis mer

Hva skal løveungene hete? Kom med ditt navnforslag i kommentarfeltet!

Her er Norges første løveunger