- Her er Norges nye missileventyr

Regjeringen bevilget over én milliard i dag. - Det kan gå fryktelig bra eller fryktelig dårlig.

JOINT STRIKE MISSILE: Dette er missilet som Forsvaret sammen med Kongsberg-gruppen utvikler for de nye norske kampflyene. Missilprogrammet er en videreføring av sjømålsmissilet Naval Strike Missile, om i over 13 år har vært under utvikling for de nye fregattene.
JOINT STRIKE MISSILE: Dette er missilet som Forsvaret sammen med Kongsberg-gruppen utvikler for de nye norske kampflyene. Missilprogrammet er en videreføring av sjømålsmissilet Naval Strike Missile, om i over 13 år har vært under utvikling for de nye fregattene. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Regjeringen har i dag besluttet å bruke 1029 millioner kroner på å utvikle en norsk missil de håper skal gi milliarder til norsk forsvarsindustri.

- Vi trenger et missil som ikke finnes i verden i dag, og vi ønsker å få andre land til å se at også de trenger det, sa statssekretær Roger Ingebrigtsen i Forsvarsdepartementet under en konferanse på Soria Moria i Oslo i dag.

Milliardbevilgningen er trinn to i utviklingen av det såkalte Joint Strike Missile (JSM) som har ligget på planstadiet i noen år.

- Et nytt eventyr Konserndirektør Harald Ånnestad ved Kongsberg Defence Systems tror dette kan markere starten på et norsk våpeneventyr.

- Vi er veldig fornøyd med dette. Dette sikrer missilmiljøet på Kongsberg og over 100 underleverandører. Vi satser på at dette blir begynnelsen på et nytt eventyr. Siden vi startet med Pingvin-rakettene på 60-tallet har vi solgt disse for over 10 milliarder. JSM kan bringe inn mellom 20 og 30 milliarder kroner innen 2040, spår Kongsberg-sjefen overfor Dagbladet.

Statssekretær Ingebrigtsen er mer avventende og understreker at eventyret fortsatt ikke er garantert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer