Her er Norges sykeste kommune

I Evenes er en fjerdedel av innbyggerne uføre. — Det er tungt og går ut over psyken, sier Brigitte Greve (29), som etter mange år som ufør nå prøver seg i arbeidslivet.

TUNGT: - Det er tungt å ikke ha noe å gå til, sier Brigitte Greve (29), som etter lang tid som ufør nå har begynt å jobbe deltid som pleieassistent i en femti prosent stilling. Nå tror Brigitte at hun får et bedre liv, dersom FrP og Siv Jensen vinner valget.
Foto: HANS ARNE VEDLOG
TUNGT: - Det er tungt å ikke ha noe å gå til, sier Brigitte Greve (29), som etter lang tid som ufør nå har begynt å jobbe deltid som pleieassistent i en femti prosent stilling. Nå tror Brigitte at hun får et bedre liv, dersom FrP og Siv Jensen vinner valget. Foto: HANS ARNE VEDLOG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||EVENES (Dagbladet): — Det er tøft. Man føler seg ikke som et helt menneske. De som tror det er lett å bli uføre, vet ikke hva de snakker om, sier Brigitte Greve (29) til Dagbladet. Hun er utdannet agronom og har vært ufør siden 2002.— Det er tungt og det går ut over en psykisk ved at en ikke har jobb som de fleste andre, sier Greve.Syk kommune29-åringen er ikke alene. For få steder er folk så syke som i Evenes kommune i Nordland. Ifølge Nav var hele 23 prosent av befolkningen mellom 18 — 67 år uføremottakere per 1. desember 2008. Landsgjennomsnittet var 11 prosent.

I tillegg viser tall fra SSB at Evenes har den høyeste sykefraværsprosent i landet med hele 11 prosent. Det er en 41 prosent økning siden 2007. Dermed har det lille tettstedet Evenes med sine rundt 1350 innbyggere nesten dobbel så stor sykefraværsprosent som resten av landet, som gjennomsnittlig ligger på 6 prosent.

— Man får høre at en er lat som ikke ute i arbeidslivet, men det de da ikke tenker på er hva som er den egentlige årsaken til at en ikke er i jobb, sier Greve. Hun har ikke noen god forklaring på hvorfor så mange i Evenes er syke og uføre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer