Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her er Norges vakreste par

Karl (105) og Gudrun (102) har oppskriften på et langt og lykkelig samliv: Vær snille mot hverandre og ta gjerne en felles skål hver dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ekteparet gleder seg til 76-årsbryllupsdagen i høst. Dagen skal de feire sammen med datteren (75), barnebarna på henholdsvis 52 og 44 år og andre nære slektninger og venner.

Karl og Gudrun Dølven er Norges vakreste ektepar, sto det i lokalavisa Ringerikes Blad nylig.

Gudrun ser på ektefellen gjennom snart 76 år med glød i øynene. Han smiler. Hun kikker opp på bildet på veggen. Det viser det stolte brudeparet i 1927.

- Jeg tror vi hadde det største bryllupet som har vært i Tyristrand kirke, sier Karl.

De hadde 120 gjester.

Gode forbilder

Ekteparet Dølven bodde inntil nylig på småbruket på Nakkerud. Nå har de to fått et lite rom sammen på «hjemmet» - Tyribo omsorgssenter i Ringerike kommune.

- Hva er nøkkelen til et så godt og langt ekteskap?

- Man må først og fremst være snille mot hverandre, sier Karl. - Vi har alltid vært godt forlikte. Vi har til gode å ta ryggtak, legger Gudrun til.

Hun strekker seg fram og legger høyre hånd over Karls venstre.

- Jeg husker da vi satt ved matbordet hjemme hos oss i barndommen. Da pleide far å legge sin hånd over mors, ta forsiktig tak og gi noen små vennskapelig lette «dunk» i bordplata, sier Gudrun. Så gjør hun det samme med Karl.

Skåler hver dag

Karl reiser seg opp fra stolen og går bort til kjøleskapet. Han finner fram konjakk og egglikør, og skjenker opp i små glass. Egglikør til kona og konjakk til seg selv.

Karl og Gudrun har tatt seg ett fingerbøl whisky til middagen i flere år - for fordøyelsens skyld.

- Nå har vi også begynt å ta oss en konjakk til kaffen klokka fire om ettermiddagen, sier Karl.

- En liten drink er god medisin for oss, sier ekteparet, skåler og tar seg en felles tår.

FORTSATT FORELSKET: 105 år gamle Karl Dølven gir sin kone Gudrun på 102 en god klem i anledning snart 76 års ekteskap. Øynene lyser ømt når de ser på hverandre, og krangle har de aldri gjort.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media