Her er Norges yngste milliardær

Joakim Varner (26) er god for én milliard kroner. Men han liker bedre å sjaue pappesker i Playlife-butikken sin enn å sitte på kontoret og telle papirpenger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg har aldri tenkt på meg selv som rik, forklarer Joakim, uten et snev av overlegenhet.

- Men det er klart at pengene gir en utrolig trygghet, selv om det aldri har vært fokus på status og rikdom i familien.

Joakim er den yngste av arvingene til Dressmann-dynastiet, som faren Frank Varner har bygd opp. Joakim eier en tredjedel av Varner Gruppen, som blant annet består av Dressmann, Cubus og Bik Bok.

Nå har også Joakims egen baby, den hippe ungdomskjeden Playlife, blitt en del av familiekonsernet. Playlife har spesialisert seg på kule klær for ungdom som står på snøbrett, skateboard og rulleskøyter. Klær som Joakim selv går rundt i.

- Jeg er opptatt av en aktiv fritid med snøbrett, telemark og skigåing, forklarer Joakim. Etter en tid som innkjøper i Dressmann og læregutt hos sin eldste bror Petter, ville Joakim starte opp en kleskjede mer etter sin egen smak, som ikke akkurat er dress eller bilbukse.

Ut med dressen

Selv om Joakim har tatt økonomiutdannelse i London, er han ikke så glad i det klassiske økonomlivet.

- Jeg foretrekker å være her i butikken, jeg liker ikke å være på kontoret. Det er bedre å pakke opp varer. Men det går jo litt utover papirarbeidet. Vi får se om det kommer seg med tida, sier milliardæren.

Blir det for mye sjauing og for lite papir passer faren og brødrene på. Men nå har han til og med overtalt sin konservative bror Marius til å løsne litt på slipset og gå i Playlife-klær.

Ikke ungkar

- Hvordan er det å være milliardær?

- Det positive er at du har ressursene til å starte en butikk som Playlife. Utfordringen er at man må bevise noe hele tida, være bedre enn sin far. Nå har jeg jo også to dyktige eldre brødre, forklarer Joakim. Å rive ned familieimperiet og bruke opp milliardene er ikke aktuelt.

- Kjøper du alt du ønsker deg?

- Nei, jeg ønsker meg faktisk veldig mye. Jeg er ganske gjerrig, særlig på ting til meg selv, familien og kona. Men jeg er raus mot venner, det liker jeg å være, innrømmer Joakim.

Den eneste luksusen han har unnet seg er en leilighet til 3,9 millioner på Majorstua. Den kjøpte han da han giftet seg med Kari Anne Varner i fjor.

- Kari Anne og jeg er litt gammeldagse, vi ville ikke flytte sammen før vi var gift. Leiligheten er fantastisk! Det var ikke spesielt populært hos familien å kjøpe en så dyr leilighet, men den måtte jeg bare ha. Den er helt rå! sier Joakim.

- Ellers er jeg bare en av gutta. Jeg gjør ikke noe ut av meg selv, og ingen kjenner meg igjen på by'n, sier milliardæren fornøyd.

LEKEN: Joakim Varner (26) foretrekker å drive med ting han er interesert i.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer