FLYTTEDAG: Barack Obama introduserer Bo for yngstedatteren Sasha (7), mens kona Michelle og søsteren Malia (10) ser på. Foto: AFP PHOTO/HO/The White House/Pete Souza/SCANPIX
FLYTTEDAG: Barack Obama introduserer Bo for yngstedatteren Sasha (7), mens kona Michelle og søsteren Malia (10) ser på. Foto: AFP PHOTO/HO/The White House/Pete Souza/SCANPIXVis mer

Her er Obamas nye bestevenn

I dag flyttet valpen Bo inn i Det hvite hus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet): I dag er det offisiell flyttedag for valpen Bo, som skal bli USAs nye førstehund.

Ferske bilder viser president Barack Obama, mens han løper side om side med den seks måneder gamle portugisiske vannhunden i korridorene i Det hvite hus.

På et annet bilde sitter Michelle Obama på gulvet sammen med eldstedatteren Malia (10), mens pappa Obama står sammen med Sasha (7) og studerer det nye tilskuddet i Obama-familien.

Desorientert og engstelig
Hundeeksperter er imidlertid bekymret over tilværelsen for den lille sorte og hvite hunden. 1600 Pennsylvania Avenue er nemlig den fjerde bostedsadressen for den lille valpen.

Bo ble født i Texas, deretter flyttet den til sine første eiere i Washington DC, for så å tilbringe en måned hos senator Ted Kennedys hundetrener i Virginia.

En hund kan bli desorientert når den flytter til et nytt hjem, sier Cesar Millan, vert for programmet Hundehviskeren på National Geographic Channel.

ET HUNDELIV: President Barack Obama løper side om side med familiens nyervervelse. Foto: AFP PHOTO/THe White House/Pete SOUZA/SCANPIX
ET HUNDELIV: President Barack Obama løper side om side med familiens nyervervelse. Foto: AFP PHOTO/THe White House/Pete SOUZA/SCANPIX Vis mer

- Når et dyr er desorientert kan det bli engstelig, nervøst og redd, sier Millan til nyhetsbyrået AP.

Hans råd til Obamaene er at de bør gå mye tur med hunden de første dagene, og at Bo bør være skikkelig sulten før han får mat. På den måten vil Bo lettere forstå at hans nye eiere er de som gir ham mat og drikke.

Fortsatt valp
Bo er fortsatt en valp og det kan han fortsette med å være fram til han er to år, eller til og med fire år, understreker Stu Freeman, formann i den amerikanske foreningen for portugisiske vannhunder.

- En valp er en valp og dette er veldig aktive valper. Disse hundene er veldig intelligente, de trenger å jobbe og bli sysselsatt. Dersom de ikke blir aktivisert og underholdt finner de på noe annet å gjøre, sier Freeman til AP.

Bo ble gitt bort av sine opprinnelige eiere fordi han ikke kom overens med hundene de hadde fra før av. Ted Kennedy og hans kone Victoria hadde to hunder fra Bos oppdretter og fikk en tredje hund fra samme kull som Bo.

Det var de som mente Bo ville være perfekt for Obama-døtrene, som ble lovet hund da faren deres stilte som presidentkandidat.
Navnet Bo har den fått fordi Michelle Obamas far ble kalt Diddley (derav Bo Diddley). De har også en kusine med en katt som heter Bo.

EN PRESIDENT VERDIG: Den portugisiske vannhunden Bo (6mnd) med staselig pynt rundt halsen. Foto: AP Photo/Pete Souza/SCANPIX
EN PRESIDENT VERDIG: Den portugisiske vannhunden Bo (6mnd) med staselig pynt rundt halsen. Foto: AP Photo/Pete Souza/SCANPIX Vis mer