Her er Obamas nye krig

Det hvite hus trapper opp bombekrigen, og sender spesialsoldater inn i Jemen.

VED FRONTEN: Jemenittiske soldater sitter på en stridsvogn utenfor byen Zinjibar i Sør-Jemen, der harde kamper mellom myndighetene og det som skal være al-Qaida-grupperinger har funnet sted de siste ukene. Nå trapper Obama-administrasjonen opp den militære støtten, og sender inn spesialsoldater som skal gi råd til den jemenittiske hæren. Foto: REUTERS/Det jemenittiske forsvarsdepartementet/NTB Scanpix
VED FRONTEN: Jemenittiske soldater sitter på en stridsvogn utenfor byen Zinjibar i Sør-Jemen, der harde kamper mellom myndighetene og det som skal være al-Qaida-grupperinger har funnet sted de siste ukene. Nå trapper Obama-administrasjonen opp den militære støtten, og sender inn spesialsoldater som skal gi råd til den jemenittiske hæren. Foto: REUTERS/Det jemenittiske forsvarsdepartementet/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Obama-administrasjonen trapper ned i Irak og Afghanistan, men øker tilstedeværelsen andre steder i Midt-Østen. Nå ser det ut til at Obama øker trykket i Jemen.

En lokal gren av al-Qaida har kontrollert deler av Sør-Jemen siden det brøt ut opptøyer i landet i fjor vår.

Nylig meldte Det hvite hus at amerikanske spesialsoldater blir sendt inn i landet, som ligger helt sør på den arabiske halvøya.

Soldatene skal fungere som rådgivere for den jemenittiske hæren, som skal være i ferd med en storoffensiv mot al-Qaida-grupperingene i sør, skriver Aftenposten i dag.

Spion-krangel For seks dager siden ble den ettersøkte jemenitten Fahd Mohammed Ahmed al-Quso drept av amerikanske bomber, og for to dager siden ble ytterligere syv drept i et nytt bombeangrep. Alle skal være tilknyttet al-Qaida. Amerikanske myndigheter har vært på jakt etter al-Quso siden angrepet på marineskipet USS Cole i oktober 2000, der 17 amerikanske soldater mistet livet.

Det ble først meldt at angrepene kom som en følge av at den amerikanske etteretningstjenesten CIA har lyktes i å infiltrere al-Qaida-gruppen i Jemen. Siden skrev flere britiske medier at infiltratøren var britisk statsborger, og rekruttert av den britiske etteretningstjenesten MI6.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer