OBAMAS GODE HJELPERE:  Til venstre Timothy Geithner og  Christina Romer.  Til høyre Lawrence Summers.  Foto:     AFP PHOTO/Saul LOEB
OBAMAS GODE HJELPERE: Til venstre Timothy Geithner og Christina Romer. Til høyre Lawrence Summers. Foto: AFP PHOTO/Saul LOEBVis mer

Her er Obamas økonomiske team

Disse skal redde USA ut av krisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):-  Landet står foran en økonomisk krise av historiske proporsjoner, sa Obama på en pressenkonferanse i dag hvor han offentliggjorde teamet som skal hjelpe ham å få økonomien på fote.

Som ventet utnevnet han Timothy Geither som Finansminister i sin kommende regjering og  Lawrence Summer til sjef for Det nasjonale økonomirådet.

Geithner er i dag sjef for sentralbankens avdeling i New York og får jobben med å administrere USAs finanser, mens Summers skal være Obamas rådgiver på økonomisk strategi i Det hvite hus. Summers var finansminister i administrasjonen til Bill Clinton.

Obama kunngjorde også at Christina Romer skal lede presidentens team med økonomiske rådgivere i Det hvite hus.

Teamet er en gruppe økonomer, hvorav tre utnevnes av presidenten, som skal gi presidenten råd om økonomisk politikk. Hun må nå godkjennes av senatet.

Obama sier han lette etter ledere som deler hans fundamentale tro på at "vi ikke kan ha et voksende Wall Street uten et voksende Main street." 

 - Den valgte visepresidenten Biden og jeg har samlet et økonomisk team med både visjon og ekspertise til å stabilisere vår økonomi, skape jobber og få USA tilbake på sporet. Selv om vi står overfor store økonomiske utfordringer, vet vi at vi har en stor mulighet, hvis vi handler raskt og modig, Det er denne oppgaven vårt økonomiske team påtar seg, sa Obama.

Videre snakket Obama mer om den to år lange redningspakken som skal stimulere økonomien til vekst igjen som han lanserte lørdag. 

- Å utarbeide redningspakken som skal stimulere til økonomien blir det nyvalgte teamets første oppgave, sa Obama.

 I grove trekk vil den påtroppende presidenten skape 2, 5 millioner nye jobber innen 2011 ved å bygge og modernisere veinettet, renovere skoler og utvikle alternativ energi. 

Det jobbes forsatt med detaljene i planen, men Obama håper at den skal være klar til signering kort tid etter at han tar over som president 20.  januar.

(Dagbladet.no følger saken. )