Her er Obamas ultimatum til bilgigantene

General Motors og Chrysler «har et nanosekund på seg» til å gjøre som han sier.

UVISS FRAMTID: Denne GM Converj ble vist fram under den årlige bilmessa i Detroit i januar.  Foto: REUTERS/Rebecca Cook/SCANPIX
UVISS FRAMTID: Denne GM Converj ble vist fram under den årlige bilmessa i Detroit i januar. Foto: REUTERS/Rebecca Cook/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Både General Motors og Chrysler har kniven på strupen.

Skal de to bilprodusentene få enda mer i lån fra Obama-regjeringen, må de komme opp med bedre omleggingsplaner enn det de har klart til nå.

General Motors-sjef Rick Wagoners avgang er bare ett av kravene fra president Barack Obama.

Fusjon eller dødEt annet absolutt krav er at Chrysler slår seg sammen med italienske Fiat SpA. De to selskapene har 30 dager på seg. Lykkes de med å få til en fusjon får de nye 6 milliarder dollar i lån.

Blir det ikke sammenslåing vil president Barack Obama la den første av Detroits tre store går dukken, skriver avisa Washington Post. - Vi mener det er mulig å ha en mer suksessrik amerikansk bilindustri. Men det må være en som er konstruert for å tåle hardt vær som dette, og som til sjuende sist er mer fleksibel, hardtslående og konkurransedyktig enn hva som er tilfellet nå, sa Obama, i et intervju på TV-kanalen CBS i går.

De nye, beinharde kravene fra Obama kommer etter voldsomme reaksjoner på at forsikringsgiganten AIG utbetalte millioner av dollar i bonuser, samtidig med at det kriserammede selskapet holdt seg flytende på skattebetalernes penger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer