Her er Ola Borten Moes skarpeste konkurrent

For fjorten år siden vant hun kampen mot ham om å bli leder av ungdomspartiet. Nå møtes Anne Beathe Tvinnereim igjen Ola Borten Moe til duell.

TAR KAMPEN: Anne Beathe Kristiansen Tvinnereim fra Akershus jobber i UD og har lang fartstid fra politikken. Foto: Berit Roald / NTB scanpix.
TAR KAMPEN: Anne Beathe Kristiansen Tvinnereim fra Akershus jobber i UD og har lang fartstid fra politikken. Foto: Berit Roald / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Så er spørsmålet hvem som vinner slaget denne gangen, eller om Ola Borten Moe får sin revansj.

Kampen for og mot Ola Borten Moe i partiledelsen pågår for fullt, trolig helt inn på landsmøtet 7. april. Telling av delegater er for lengst i gang.

Kan bli delt innstilling Kilder sier til Dagbladet at det er umulig å ha full oversikt over hvordan alle delegatene til sjuende og sist stemmer, men rapportene tyder på close race. Torsdag skal valgkomiteen under ledelse av Terje Riis-Johansen legge fram sin innstilling til ny partiledelse. Så langt skal komiteen være delt i synet på Ola Borten Moe, og det er ikke lett å se hvordan valgkomiteen kan unngå å legge fram delt innstilling. Dermed blir det kampvotering på landsmøtet.

Etter det Dagbladet erfarer, blir sentralstyremedlem Anne Beate Kristiansen Tvinnereim kjørt fram som den som kan utfordre og vinne mot Moe.

- Jeg har sagt at jeg stiller meg til disposisjon dersom jeg er ønsket som nestleder, er alt Tvinnereim selv vil si om saken.

Benkeforslag? Striden om Ola Borten Moe som rir partiet, vil trolig gå helt fram til voteringen på landsmøtet. Men mye er fortsatt usikkert og i spill. Valgkomiteen kan velge å legge fram delt innstilling bare på første nestleder eller på begge nestlederplassene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer