Her er oppdretternes maktnettverk

Fiskeriministerens oppdretterkolleger styrer maktbastionene i fiskeriene.

ER OVERALT: Oppdretterne har god kontroll på i alle de viktigste posisjonene i Fiskeri-Norge. Grafikk: Kjell Erik Berg/ Dagbladet
ER OVERALT: Oppdretterne har god kontroll på i alle de viktigste posisjonene i Fiskeri-Norge. Grafikk: Kjell Erik Berg/ Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Trioen Lisbeth Berg-Hansen, Otto Gregussen og Liv Holmefjord har alle bakgrunn fra fiskeoppdrett. Nå sitter de på toppen av Fiskeri-Norges maktbastioner Fiskeridepartementet, Fiskeridirektoratet og Havforskningsinstituttet, mens oppdrettsnæringa får massiv kritikk for lovbrudd og skader på miljøet.Ikke alle har tillit til at de tre er de rette til å rydde opp.

Bakrusen-Det blir veldig vanskelig å ta det de sier alvorlig, uten å lure på om andre interesser ligger bak, sier Naturvernforbundets fiskeri-ekspert Gunnar Album.Han mener lakserømming, lakselus og sykdommer skyldes en nærmest hodeløs vekst, hvor andre hensyn enn høyest mulig fortjeneste har blitt forsømt. Nå kommer bakrusen. Et av selskapene hvor fiskeriminister Berg-Hansens selskap er medeier etterforskes av Økokrim, et annet har fått milliongebyr av Fiskeridirektoratet. Også direktoratets leder er i trøbbel: Fiskeridirektør Holmefjords selskap har fått et overtredelsesgebyr på hele 5,6 millioner kroner.

Gode vennerFiskeridirektoratets regiondirektør for Trøndelag, Otto Gregussen, er også trukket inn i habilitetsdiskusjonen. Allerede før Økokrim tok saken, frikjente han Sinkaberg-Hansen for lakserømmingen. Gregussen og Berg-Hansen er nære venner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer