Her er ordene Instagram ikke vil du skal skrive

Bruker du hashtaggene?

MYE SOM IKKE ER LOV: På Instagram får du ikke lov til å hashtagge blant annet «ass» eller «balls». «Bitch» og «Fuckers» er derimot lov. Foto: Justin Sullivan / Getty Images / AFP / NTB Scanpix / The Data Pack
MYE SOM IKKE ER LOV: På Instagram får du ikke lov til å hashtagge blant annet «ass» eller «balls». «Bitch» og «Fuckers» er derimot lov. Foto: Justin Sullivan / Getty Images / AFP / NTB Scanpix / The Data Pack Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Du trodde kanskje det var fritt fram å bruke ulike hashtagger på bildedelingnettstedet Instagram? Da må du tro om igjen.

Det er nemlig slik at det finnes et knippe «ulovlige» hashtagger, på norsk omtalt som emneord, som Instagram helst ikke vil du skal skrive.

#instasex og #iphone Her er noen av dem, tilfeldig plukket ut fra bokstaven i, gjengitt av The Data Pack:

#instabody #instafuck #instagirl #instagram #instasex #iphone #iphone4s

Du kan fortsatt skrive disse hashtaggene under bildene dine, men når du trykker på ordene vil du ikke komme inn på samlesiden til alle emneordene, slik du vil om du søker på de «lovlige» hashtaggene.

- Hindre visse typer innhold - Vi vil at Instagram skal være et trygt og morsomt sted der folk kan fange og dele hendelser. Det betyr at vi må finne en god balanse mellom det å tillate folk å uttrykke seg, og hindre visse typer innhold som strider mot våre vilkår, skriver en talsperson for Instagram i en epost til Huffington Post.

Instagram har samtidig åpnet for tidligere «ulovlige» hashtagger, ifølge Huffington Post. Likevel er det altså fortsatt mange ord du helst ikke skal skrive.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer