Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her er pave-pipen

Fra mandag kommer verden til å nistirre på denne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag har bygningsarbeidere satt opp en helt ny pipe på taket av det Sixtinske Kapell i Vatikanet.

Den nye pipa er et av de mange ytre tegnene på at livet går videre i Vatikanet etter at pave Johannes Paul II døde. De 115 kardinalene som skal velge ny pave, samles til konklaven på mandag.

De skal diskutere og stemme. Når stemmene er telt opp, blir de brent i en egen ovn. Det tilsettes kjemikalier, slik at svart røyk siver ut av pipa hvis kardinalene ikke er blitt enige.


Men verden venter på den hvite røyken, som forteller at en ny pave har overtatt embedet som biskop av Roma og Den katolske kirkes øverste leder.

Den italienske avisa Corriere della Sera har skrevet at Johannes Paul IIs nære venn, kardinal Joseph Ratzinger (78), vil få minst 40 av stemmene. Han trenger 77 for å vinne pave-valget.


Dermed er han en av favorittene til å bli den ny pave. Men fortsatt tror de fleste at den tidligere erkebiskpoen av Milano, kardinal Maria Martini , og Jean-Marie Lustiger, erkebiskopen av Paris, står enda sterkere.

Foto: Scanpix/Reuters
Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!