Her er pillene som politiet fant i BMW-en til nordmann (33) på vei fra Irak

Kompis stakk av - 33-årings familie truet på livet.

SORTERER FUNNET: Disse bildene tatt av tyrkisk politi viser beslaget som lå gjemt i en mørk BMW 5-serie sedan som en 33-åring fra Arendal og en kompis fra samme område hadde kjørt fra Sørlandet og til Irak. Foto: Tyrkisk politi / IHA
SORTERER FUNNET: Disse bildene tatt av tyrkisk politi viser beslaget som lå gjemt i en mørk BMW 5-serie sedan som en 33-åring fra Arendal og en kompis fra samme område hadde kjørt fra Sørlandet og til Irak. Foto: Tyrkisk politi / IHA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Disse bildene tatt av tyrkisk politi viser beslaget som lå gjemt i en mørk BMW 5-serie sedan som en 33-åring fra Arendal og en kompis fra samme område hadde kjørt fra Sørlandet og til Irak.

Politiet tror de la ut på den uvanlige kjøreturen ens ærend for å smugle narkotika til Norge. Ifølge 33-åringens mor var ruta fra Irak via Tyrkia, ferje til Hellas, så til Italia og nordover til Norge.

Totalt er det snakk om 91 000 piller, fordelt på 22 pakker. Tyrkiske medier har meldt at pillene inneholdt metamfetamin, men dette er blitt bestridt av de pårørende. 33-åringen selv hevder det er snakk om beroligende piller, deriblant valium. Beslaget er ifølge tyrkiske medier anslått til å ha en verdi på over fem millioner kroner.

Etterretning Stoffet var gjemt i hanskerommet og i understellet på bilen, ifølge tyrkiske medier. Stoffet skal ha vært forsøkt skjult med dyreavføring for å forvirre politihunder. Men narkohundene Pchyo og Jackie klarte likevel å sniffe seg fram til stoffet.

- Agder politidistrikt er orientert om at vedkommende er pågrepet i Tyrkia. Vi har opplysninger om at han er tatt med 17 kilo tabletter, sier Leif Vagle i politiet i Agder til NRK.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer