Her er pillene vi knasker oftest

Kjøper medisiner for over 3600 kroner årlig.

PILLETOPPEN: Nordmenns pilleforbruk er på oppadgående.
FOTO: SCANPIX
PILLETOPPEN: Nordmenns pilleforbruk er på oppadgående. FOTO: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I fjor brukte hver nordmann 60 kroner mer på legemidler enn året før. Medisin mot høyt kolesterol, høyt blodtrykk, sovetabletter og allergimedisin er blant legemidlene som topper lista. Dette kommer fram i Apotekforeningens hovedtall for 2008 som legges fram i dag. Statistikken omfatter både reseptfrie og reseptbelagte medisiner solgt fra landets apoteker.

Milliardindustri – Legemiddelforbruket målt i døgndoser har økt med 28 prosent over de siste fem åra. I fjor brukte hver nordmann i snitt 1,5 doser med legemidler daglig, opplyser informasjonssjef Jostein Soldal i Apotekforeningen.

I fjor ble det solgt legemidler fra apotek for 17,1 milliarder kroner, en økning på 2,9 prosent fra 2007. Målt i legemiddeldoser økte salget med 4,5 prosent. Men prisene per legemiddeldose falt med 1, 6 prosent i 2008 sammenliknet med 2007, viser de nye tallene.

I tillegg kommer salget av reseptfrie legemidler solgt i vanlige dagligvarebutikker, men disse tallene er ennå ikke klare fra Folkehelseinstituttet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer