PILOTENE: Bildet viser de tre pilotene, co-pilot Olgay Oezguer, pilot Hasan Tahsin Arisan og co-pilot Murat Sezer, som førte ulykkesflyet som krasjet i Amsterdam onsdag formiddag. Ifølge den nederlandske avisa De Telegraaf er tre medlemmer av mannskapet funnet omkommet i cockpiten på flyet. Foto: TURKISH AIRLINES/EPA
PILOTENE: Bildet viser de tre pilotene, co-pilot Olgay Oezguer, pilot Hasan Tahsin Arisan og co-pilot Murat Sezer, som førte ulykkesflyet som krasjet i Amsterdam onsdag formiddag. Ifølge den nederlandske avisa De Telegraaf er tre medlemmer av mannskapet funnet omkommet i cockpiten på flyet. Foto: TURKISH AIRLINES/EPAVis mer

Her er pilotene som førte ulykkesflyet

Uklart hva som er årsaken til styrten der minst 9 døde og 84 ble skadet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Antall døde etter at et fly krasjlandet på Schiphol i Amsterdam skal nå være oppe i 10 personer, melder flere tyrkiske medier. I en uttalelse fra det tyrkiske utenriksdepartementet blir det også sagt at 20 av de 50 skadde har alvorlige skader, melder tyrkiske Hurriyet.

Dødstallene har ikke vært korrekte tidligere i dag, da det først ble meldt at ingen hadde omkommet i ulykken. Nå sier også nederlandske myndigheter at minst ni er drept, og 84 skadet i ulykken, ifølge Hürriyet.

Pilotene i flyet skal ha vært blant de ti som omkom i ulykken, som skjedde i elleve-tida onsdag formiddag. Flykroppen til flyet av typen Boeing brakk i tre deler, og et enormt oppbud av redningsmannskaper jobbet i formiddag ute på jordet der flyet havnet.

Mange rykter om årsaken
Det har kommet mange ulike påstander om årsaken til flystyrten, noe som skaper stor forvirring. Passasjerer har fortalt at det virket som om alt var normalt før landingen, mens andre passasjerer og vitner har nevnt at flyet gikk for lavt, og at det opplevdes som at det var turbulens eller en luftlomme som fikk flyet til å falle.

På en pressekonferanse i Amsterdam sa fungerende ordfører i kommunen at det virket som om flyet ikke hadde nok drivstoff til å fullføre landingen, men han understreker at dette bare er en antakelse om ulykkesårsaken, ifølge Hürriyet.

En statssekretær i Tyrkias transportdepartement avviser imidlertid påstanden som ren spekulasjon. Men ifølge De Telegraaf kan det at det ikke brøt ut noen stor brann etter kollisjonen tyde på at det var lite drivstoff i flyet.

Samtidig melder en tyrkisk avis at piloten som førte flyet var under opplæring, og at kapteinen om bord skal ha forsøkt å avbryte landingen da alt gikk galt.

En tidligere pilot og flyekspert sa tidligere i dag til tyrkiske medier at det virket som om flyet plutselig mistet kraften i den høyre motoren. Det var også lett tåke på flyplassen, noe som åpner for enda flere mulige årsaker.

Tre piloter omkom
Det er ifølge avisa De Telegraaf tre i mannskapet blant de omkomne, men dette kunne ikke bekreftes etter som politiet fremdeles gjennomgår passasjerlister. Liket av disse tre personene skal fremdeles være inne i cockpiten fordi flyet må undersøkes før de kan taes ut, bekreftes det på pressekonferansen som ble holdt tidligere i dag.

Tyrkiske Hürriyet sier også at myndighetene har bekreftet at kapteinen og to andre piloter på flyet er blant de omkomne.

Det er kommet bilder av tre piloter fra flyet, Murat Sezer, Olgay Ozkur og Hasan Tahsin Arisan, fra den tyrkiske pilotforeningen. Flytypen flys vanligvis av to personer, noe som kan tyde på at en av dem var under opplæring.

Slektninger av flypassasjerene som var innblandet i ulykken, er nå på vei til Amsterdam, ifølge en talsmann for det tyrkiske transportdepartementet. Blant de 135 personene om bord var det 78 tyrkiske statsborgere om bord, ifølge tyrkiske myndigheter.

 


FLERE DØDE: Tyrkiske CNN melder nå at ti personer omkom i flystyrten. Foto: AP/SCANPIX
FLERE DØDE: Tyrkiske CNN melder nå at ti personer omkom i flystyrten. Foto: AP/SCANPIX Vis mer