Her er politiets fiasko-liste

Lista over utfallet av de alvorligste straffesakene mot medlemmer av det kriminelle MC-miløjøet er nedslående for norsk politi og påtalemyndighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

August 1997. Tatt med sprengstoff En såkalt hangaround i Hells Angels (25) ble tatt med 25 kilo dynamitt, fenghetter, seks håndgranater, to rifler, en revolver, plastisk sprengstoff og store mengder ammunisjon i Aurskog. Han ble dømt til fengsel i to år og tre måneder.

DØMT, MEN ANKET

August 1997. Bomba i Drammen. Irene Astrid Bekkevold ble drept da klubbhuset til Bandidos ble sprengt i luften i Drammen sentrum. Den kraftige eksplosjonen gjorde skade for 280 millioner kroner. To personer i MC-miljøet, blant annet sjefen i Hells Angels i Oslo ble siktet i saken, men bevismangel gjorde at politiet i sommer innstilte etterforskningen.

UOPPKLART

Mars 1997. Bombe i Oslo En bombe eksploderte foran MC-forretning Lazy Boyz på Alnabru. En teori var at bomba var rettet mot to personer som jobbet i forretningen, som skulle ha tilknytning til Bandidos. Ingen ble skadd. To menn var siktet i saken.

UOPPKLART

Februar 1997. Drapsforsøk i Oslo Et medlem og to såkalte prospects i Hells Angels i Oslo satt i kamuflasjeklær bevæpnet til tennene i en bil utenfor en leilighet som tidligere tilhørte Outlaws-sjefen Tore «Henki» Holm Hansen. Politiet ble varslet og de tre ble pågrepet. De ble tiltalt for drapsforsøk, men frikjent i retten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer