Her er politiets fiasko-liste

Lista over utfallet av de alvorligste straffesakene mot medlemmer av det kriminelle MC-miløjøet er nedslående for norsk politi og påtalemyndighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

August 1997. Tatt med sprengstoff En såkalt hangaround i Hells Angels (25) ble tatt med 25 kilo dynamitt, fenghetter, seks håndgranater, to rifler, en revolver, plastisk sprengstoff og store mengder ammunisjon i Aurskog. Han ble dømt til fengsel i to år og tre måneder.

DØMT, MEN ANKET

August 1997. Bomba i Drammen. Irene Astrid Bekkevold ble drept da klubbhuset til Bandidos ble sprengt i luften i Drammen sentrum. Den kraftige eksplosjonen gjorde skade for 280 millioner kroner. To personer i MC-miljøet, blant annet sjefen i Hells Angels i Oslo ble siktet i saken, men bevismangel gjorde at politiet i sommer innstilte etterforskningen.

UOPPKLART

Mars 1997. Bombe i Oslo En bombe eksploderte foran MC-forretning Lazy Boyz på Alnabru. En teori var at bomba var rettet mot to personer som jobbet i forretningen, som skulle ha tilknytning til Bandidos. Ingen ble skadd. To menn var siktet i saken.

UOPPKLART

Februar 1997. Drapsforsøk i Oslo Et medlem og to såkalte prospects i Hells Angels i Oslo satt i kamuflasjeklær bevæpnet til tennene i en bil utenfor en leilighet som tidligere tilhørte Outlaws-sjefen Tore «Henki» Holm Hansen. Politiet ble varslet og de tre ble pågrepet. De ble tiltalt for drapsforsøk, men frikjent i retten.

FRIKJENT

Januar 1997. Drapsforsøk i Oslo Medlemmer av den Hells Angels-sympatiserende MC-klubben Untouchables gikk inn i Outlaws lokaler på Grønland. Outlaws-leder Tore «Henki» Holm Hansen og hans franske 29-årige livvakt ble truffet av flere skudd. Livvakten ble lam av skadene han pådro seg. Fem medlemmer av Untouchables var siktet i saken. En 36-åring er nylig dømt i Oslo byrett til tre og et halvt års fengsel for drapsforsøk mot livvakten.

DØMT, MEN ANKET

Oktober 1996. Bombeeksplosjon i Oslo En bombe eksploderte utenfor klubbhuset til Hells Angels i Oslo i Strømsveien 222 på Alnabru. Eksplosjonen var så kraftig at klubbhuset ble flyttet på grunnmuren. Ingen personer ble skadet.

UOPPKLART

Juli 1996. Bandidos-medlem drept Bandidos-medlemmet Jan Krogh Jensen ble skutt og drept i Nedre Eiker under en motorsykkeltur med norske Bandidos-medlemmer. To medlemmer av nåværende Hells Angels i Oslo ble siktet for overlagt drap. Den ene av de, en 32-åring fra Drammen, ble tiltalt for overlagt drap. I herredsretten i Hokksund ble han i sommer frikjent for drapet. Den andre som var siktet fikk saken sin henlagt, har krevd millionerstatning fra staten.

FRIKJENT, MEN ANKET

Juli 1996. Drapsforsøk Et prøvemedlem i MC Norway (nåværende Hells Angels) ble skutt mot i Oslo sentrum. Han var på jobb for budbilfirmaet Tiny da han ble beskutt fra en annen bil. To personer med tilknytning til Bandidos ble siktet i saken. Politiet mener skytingen var en hevn for drapet i Nedre Eiker.

UOPPKLART

Mai 1996. Skyting i Oslo To kvinner i en bil ble beskutt fra MC Norways klubblokale på Alnabru. De var tilfeldigvis utenfor klubbhuset. Den ene kvinnen ble truffet i hodet, men ikke livstruende skadd. Fem personer med tilknytning til MC Norway ble siktet i saken.

UOPPKLART

Mars 1996. Drapsforsøk på Fornebu Et medlem av Bandidos ble skutt på Fornebu. Bare 15 minutter før hendelsen på Fornebu, ble et Bandidos-medlem drept og flere andre alvorlig skadet i en skuddveksling utenfor Kastrup flyplass i København. Sjefen for Hells Angels i Oslo, kjent som «Rotta» ble i år dømt til tre års fengsel for drapsforsøk. Dette var den første fellende dommen i en alvorlig voldssak i MC-miljøet i Norge. Dommen er anket.

DØMT, MEN ANKET

Januar 1996. Skyting mot Outlaws i Oslo Et medlem av Outlaws ble truffet i armen da det ble skutt mot en bil utenfor MC Norways klubbhus på Alnabru. Syv skudd ble avfyrt, tre av de traff bilen som flere Outlaws-medlemmer satt i. 13 personer med tilknytning til MC Norway ble siktet i saken.

UOPPKLART

Desember 1995, drapsforsøk i Trondheim To medlemmer av MC-klubben Bronx 95 i Trondheim ble beskutt. Tre medlemmer av det som senere ble den første Hells Angels-klubben i Norge ble tiltalt for drapsforsøk, men ble frikjent i både byretten og lagmannsretten. De satt 99 dager i varetekt.

FRIKJENT

November 1995, Skyting mot Outlaws Det ble skutt mot vinduene i lokalene til MC-klubben Outlaws i Oslo. Fire skudd gikk gjennom et vindu i klubbhuset, fire andre gikk inn i murveggen. Ingen ble truffet.

UOPPKLART

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer