Her er politiets råd til befolkningen

- Vær årvåkne.

POLITIDIREKTØR:  På nåværende tidspunkt er det ikke grunn til å anbefale at folk skal ta spesielle forholdsregler, sier fungernede politidirektør Vidar Refvik. Foto: Jacques Hvistendahl
POLITIDIREKTØR: På nåværende tidspunkt er det ikke grunn til å anbefale at folk skal ta spesielle forholdsregler, sier fungernede politidirektør Vidar Refvik. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): På pressekonferansen i formiddag der det kom fram at politiet iverksetter tiltak for å møte en mulig konkret terror-trussel, sa justisminister Anders Anundsen at han på nåværende tidspunkt ikke har noen spesifikke råd til befolkningen.

- Folk bør lytte på råd fra politiet, og være ekstra årvåkne, sa han.

Politiet har i ettermiddag lagt ut ei melding på sine nettsider, hvor de kommer med følgende råd:

• Informasjon som politiet har inneholder ikke trusler mot konkrete objekter, arrangementer eller personer. På nåværende tidspunkt er det derfor ingen grunn til å anbefale folk å ta spesielle forholdsregler.          

• Vi ber likevel folk være årvåkne. Ser du noe mistenkelig, ring politiet på telefon 02800. Ved akutte hendelser, ring 112.          

• Når det gjelder arrangementer, så er politiet lokalt i dialog med en rekke arrangører og objekteiere blant annet med tanke på vakthold. Dette er vurderinger som gjøres av lokalt politi i samarbeid med arrangør.

- Med den vage informasjonen vi har i dag, har jeg har ingen holdepunkter for å si hvordan folk skal oppføre seg, sier fungerende politidirektør Vidar Refvik til NTB.

Han oppfordrer likevel alle som ser noe de synes er mistenkelig, til å ta kontakt med nærmeste politikammer.

Refvik uttalte tidligere i dag at det ikke er uvanlig at det kommer informasjon om at det planlegges aksjoner mot bestemte land - og at å skape frykt og uro i befolkningen kan være et motiv i seg selv.

- Vi forstår at enkelte kan bli urolige. Informasjonen som politiet har inneholder ikke trusler mot konkrete objekter eller personer. På nåværende tidspunkt er det ikke grunn til å anbefale at folk skal ta spesielle forholdsregler, sier fungernede politidirektør Vidar Refvik.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer