Her er politiets videobevis mot Marian Clita

Avslører rumenerens bevegelser på Radisson Blue-hotellet i København før han drepte norske Vera Vildmyren (42).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KØBENHAVN (Dagbladet): Aktor gikk i dag ut med videobeviset som gjorde at de kort tid etter drapet på den norske flyvertinnen Vera Vildmyren (42) kunne gå ut med etterlysning av den tidligere drapsdømte rumeneren Marian Clita (59).

Vrang Under rettssakens første dag i i Københavns byret var den drapstiltalte 59-åringen vrang fra begynnelsen. Han begynte med å kreve å få røyke, og refset politietterforskningen og aktoratet da han inntok vitneboksen. På aktors spørsmål svarte Clita med spørsmål, og 59-åringen krevde videre å få vite om han får forvaringsdom, og ble svart at det var noe som ble avklart på et senere tidspunkt i rettssake.

- Er det derfor Danmark er verdensmestre i å krenke menneskerettighetene? svarte han.

Etter en pause der forsvareren fikk snakket litt med den vrange rumeneren begynte han å svare på spørsmål og påsto at det var Vildmyren som gikk til angrep på han og at han brukte selvforsvar. Han hevder også at han ikke hadde ønsket å drepe henne, men har tilstått vold med døden til følge og tyveri.

- Ikke meningen å drepe henne - Det var ikke min mening å drepe henne, sa Clita i retten i dag.

- Jeg skulle bare se meg rundt da jeg så at romdøra var 15-20 cm åpen, og ville varsle ifra om at døra var åpen. Det var ingen som svarte, så jeg gikk inn og ropte «hallo» på engelsk. Jeg tror hun trodde at jeg ville voldta henne, og ropte og skrek. Jeg ble helt sjokkert da hun gikk til angrep på meg, fortalte Clita videre.

- Jeg ble møtt med en lampe i hodet, banneord og så skrek hun høyt om jeg skulle voldta henne. Så ba jeg henne om å slutte og at jeg ikke skulle gjøre henne noe, men hun fortsatte å slå meg med stolen.

«- Mistet balansen»
Han fortalte at han tok opp en kniv for å skremme henne, men at han hadde mistet balansen og traff halsen hennes.

Som man kan se i videoen ser man at tiltalte hadde hvit skjorte på seg da han kom til hotellet og endte opp i 23. etasje med heisen, og at han ikke lengre hadde hvit skjorte på seg når han kommer inn i heisen igjen etter drapet. Istedet holder han et hvitt tøystykke i hånda.

Aktor mener dette ble brukt til å vaske blod på åstedet. Etterpå tok han heisen ned til 3. etasje og går inn på gjestetoalettet. Senere denne kvelden oppdager ansatte ved hotellet at vannet i ett av dem er rødt og at toalettet er tett Politiet mener at han skyllet det blodige håndkleet ned i toalettet.

ANKOMMER: Her går Marian Clita inn i heisen før drapet. Foto: Skjermdump
ANKOMMER: Her går Marian Clita inn i heisen før drapet. Foto: Skjermdump Vis mer

Politiet fant også et metallrør, et kubein og en kniv på åstedet. Enkelte ble vist fram til rettens medlemmer, og skal være våpen brukt i drapet.

Saken oppdateres.

LES OGSÅ: - Jeg blir sint av å se mammas drapsmann
LES OGSÅ: - Drapet av min kone var mer bevisst enn det som har kommet fram

FORLATER: Her kommer Marian Clita tilbake til heisen i 23. etasje etter drapet med et hvitt tøystykke. Foto: Skjermdump
FORLATER: Her kommer Marian Clita tilbake til heisen i 23. etasje etter drapet med et hvitt tøystykke. Foto: Skjermdump Vis mer