Her er pressemeldingen fra NRK

Får store konsekvenser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Marienlyst, 31.05.06

Omfattende streik i NRK – store konsekvenser

Norsk Journalistlag i NRK (NRKJ) og Krinkastingens Landsforening (KL) godtok ikke Riksmeklingsmannens skisse til løsning i lønnsoppgjøret i NRK, og brøt meklingen kl. 14.00 i ettermiddag. Samtlige organiserte medarbeidere i NRKJ og KL går ut i streik fra kl.15.01. Konsekvensene for NRKs sendeskjema både på radio og TV blir omfattende.

- Jeg beklager sterkt overfor vårt publikum og våre partnere at vi har kommet i denne situasjonen. Dessverre lyktes vi ikke i å komme til enighet med NRKJ og KL i meklingen. Det har åpenbart ikke vært nok å tilby et oppgjør utover rammen for statsoppgjøret siden journalistene takket nei til en ramme på 4,16 prosent. Journalistene og og KL krevde et flatt tillegg på 16.000 kroner. Når NRKs siste tilbud i sum utgjorde over 15.800 kroner – inkludert et flatt tillegg til alle på 11.900 kroner og gjennomsnittlige personlige tillegg på drøyt 2.700 kroner – oppleves bruddet fra journalistenes side som svært skuffende, sier kringkastingssjef John G. Bernander.

Streiken gjør det umulig å opprettholde de vanlige radio- og fjernsynssendingene. Både på radiokanalene P1, P2 og P3 og på fjernsynskanalene NRK1 og NRK2 blir det store omlegginger. Alle ordinære nyhetssendinger utgår. Kanalene Alltid Klassisk, mP3 og Alltid Folkemusikk (kun på DAB) er forhåndsprogrammerte, og vil derfor inntil videre forsette sine oppsatte sendinger.

Meklingsmannens skisse ble godtatt både av NRK og NRKs Tverrfaglige forening (TF) og Tekna. Disse organisasjonenes medlemmer går dermed ikke ut i streik.

Tekst-TV og nrk.no opprettholder et begrenset nyhetstilbud under streiken. Her kan man også få oppdatert informasjon om streiken og de endrede sendeskjemaene i radio og TV.