Waras samboer Laila Anita Bertheussen siktet av PST:

Her er PSTs bevis i Wara-saken

PSTs bevis mot Laila Anita Bertheussen - justisminister Tor Mikkel Waras samboer - er bevis som utelukker andre gjerningspersoner.

BEVISENE: Dagbladet får bekreftet at det var tre bevis som førte til at PST gikk til pågripelse og siktelse av justisminister Tor Mikkel Waras (Frp) samboer Laila Anita Bertheussen. Her fra undersøkelsene ved Waras bolig da siktelsen ble kjent torsdag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BEVISENE: Dagbladet får bekreftet at det var tre bevis som førte til at PST gikk til pågripelse og siktelse av justisminister Tor Mikkel Waras (Frp) samboer Laila Anita Bertheussen. Her fra undersøkelsene ved Waras bolig da siktelsen ble kjent torsdag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag pågrep Politiets sikkerhetstjeneste (PST) Laila Anita Bertheussen (54) og siktet henne for å ha diktet opp en straffbar handling. Hennes og justisminister Tor Mikkel Waras bolig ble ransaket, etter at en dommer i Oslo tingrett hadde vurdert bevisene.

Tingrettsdommeren fastslo at det var skjellig grunn til mistanke. Men før PST gikk til Oslo tingrett, var det et møte mellom sikkerhetspolitiet og Riksadvokatembetet. Det skal ikke ha vært innsigelser fra riksadvokaten, noe som førte til at en av påtalejuristene i PST gikk til Oslo tingrett og fikk rettens kjennelse.

Bevisene

Dagbladet får bekreftet at det var tre bevis vurdert av PST, og deretter vurdert av en uavhengig dommer, som førte til pågripelse av Laila Anita Bertheussen og en ransakelse av samboerparets felles bolig.

Bevis 1. Inngangsdøra til parets bolig skal flere ganger ha vært i bevegelse. Sikkerhetsfirmaet Stanley har på vegne av politiet i Oslo montert bevegelsessensorer på døra.

Bevis 2. Overvåkningskameraer plassert både på og ved parets eiendom, samt utenfor eiendommen viser ingen ting i det aktuelle tidsrommet. Noe PST mener utelukker en annen gjerningsperson.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer