Franz Josefs land

Her er Putins tsjetsjenske polarkrigere

Spesialstyrker fra Tsjetsjenia spilte en nøkkelrolle da russiske tropper fikk kamptrening på Franz Josefs Land.

PÅ PLASS I ARKTIS: Nasjonalgarden på plass på Franz Josefs land. Foto: Marina Kovtun on Twitter (med tillatelse)
PÅ PLASS I ARKTIS: Nasjonalgarden på plass på Franz Josefs land. Foto: Marina Kovtun on Twitter (med tillatelse) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KIRKENES (BarentsObserver): 12. april kastet soldater fra Russlands nasjonalgarde seg ut i fallskjerm over de snødekte viddene på den arktiske øygruppen. Her begynte et øvelse der soldatene skulle jakte ned og eliminere en gruppe banditter.

Historisk

Øvelsen var den første i sitt slag noensinne, og fant sted i samarbeid med enheter fra FSBs grensevakttjeneste og russiske væpnede styrker, opplyser nasjonalgarden. Øvelsen fulgte treningsopplegg som har funnet sted i Murmansk forrige uke.

Spesialstyrker fra Tsjetsjenia spilte en sentral rolle i øvelsen. Da Nasjonalgardens leder Viktor Zolotov hilste troppene senere på dagen, kunne man se republikkens flagg vaie i vinden, skriver The Barents Observer.

- Trening under såpass unike geografiske og klimatiske forhold gjør det mulig for oss å prøve ut nye typer militæraksjoner, harmonisere styringssystemene våre og få testet ut nye typer militært utstyr og våpen, sier Zolotov i en pressemelding.

- Det er ingen tvil om at erfaringen som disse soldatene nå har fått, vil kunne brukes til å lære opp andre enheter», understreker Zolotov. En sentral del av treningen går ut på å koordinere aksjoner med grensevaktene i FSB, fortsetter nasjonalgardelederen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer