Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Her er rakettværet for i kveld

Disse stedene får det beste nyttårsværet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Sjekk været der du bor på Dagbladets værsider.

(Dagbladet): Vinteren har så langt vært stormfull, mild og ganske miserabel for mange. Og selv om landet styrer klar av det verste uværet nyttårsaften, er det flere steder god grunn til å være spesielt forsiktig med fyrverkeriet når klokka slår midnatt.

- Folk på Vestlandet må være obs på vinden. Bakkefyrverkeri og sterk kuling er ikke en kjempekombinasjon. Også folk i Nord-Norge må tenke seg om. Nå går riktignok vinden ut mot havet her, men det kan være noen som står mellom havet og deg, sier statsmeteorolog Vibeke Thyness ved Meteorologisk institutt, som har utarbeidet «rakettværprognosene» i grafikken over.

Les også: Slik sikrer du deg mot fyrverkeriskader

En ny front er på vei inn mot Vest- og Sørlandet. Med den kommer vindøkning og en ny runde skyer og regn.

- Langs kysten kommer vinden opp i sterk kuling. Det blir litt spennende å se hvor langt nord regnet rekker å komme innen midnatt. Det kan hende at Bergen går klar, men da vil det være snakk om minutter og ikke timer. Lenger sør vil det iallfall være regn da. Dette kommer også til å bevege seg østover, slik at det har bredt seg over hele Sør-Norge i løpet av natten. Det er bare et spørsmål om når, sier hun til Dagbladet.

Møre og Romsdal og Sør-Trøndelag ser ut til å få det noe av det beste været, med «forholdsvis rolig vind og lettere skydekke». Dette holder seg imidlertid ikke lenger nord.

- Nord-Trøndelag og sørlige deler av Nordland får rester av regnværet som passerte over Sør-Norge i natt. Lenger nord blir det et greit skydekke, og der kan fralandsvinden bli ganske sur - opptil stiv kuling de verste plassene. Vestfinnmark ser ut til å få det ganske bra, men på vidda og i Østfinnmark blir det snø og skyer, sier hun.

Østlandet slipper etter alt å dømme unna vinden og den verste nedbøren, men det blir overskyet mange steder.

- Det blir nok oppholdsvær, men det skyer til en del innen midnatt. Fra Lillehammer og nordover er det fortsatt fine forhold, men nedbøren kommer, sier statsmeteorologen.