Her er ranerne

Nye bilder av Munch-ranerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslopolitiet offentliggjorde i ettermiddag flere bilder av ranere som er hentet fra overvåkningskameraet inne på Munchmuseet.

Med revolveren i hånden

På bildet kan vi se at den ene raneren, maskert og med hette, bære det ene bildet på vei ut av museet. Den andre raneren kledt i svart holder en revolver.

Video- og bildemateriellet som politiet har samlet inn ved Munch-museet og den antatte fluktruta, er av dårligere kvalitet enn det etterforskningsledelsen hadde håpet på.

- Vi analyserer fortsatt materialet, men videoopptakene fra fluktruta og åstedet er ikke av så god kvalitet at vi kan legge det ut og eventuelt få respons på det, sier politiinspektør Iver Stensrud ved Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet ber publikum om tips. Folk som tror de vet noe kan kontakte politiet på 22664800 og 22664801 eller til nærmeste politimyndighet.

Leter i bilen

I dag har politiet brukt dagen på blant annet å komme i kontakt med folk i det grove ransmiljøet i Oslo.

Så langt har ingen tips ført til noe gjennombrudd i saken. Politiet har ennå ikke kontaktet de som var involvert i ranet for 10 år siden.

De første analysene av fluktbilen er klare tidligst i kveld, og arbeidet forvanskes av at ranerne tømte ut et pulverapparat i bilen før de forlot den.

I tillegg har politiet sikret seg både fot- og fingeravtrykk, men det skal ikke være nok materiale til å finne ut hvem ranerne er.

PÅ VEI UT:</B> En av ranerne med et av bildene i hånden.
<B>RANSMANN NUMMER TO:</B> Også på vei ut av museet med pistol i hånden.