Her er rapporten alle venter på

Dette sier fagetatene om verdiene og risikoen i Barentshavet.

TRUET: Fuglebestandene i Lofoten og Vesterålen er i sterk nedgang. Foto: SCANPIX.
TRUET: Fuglebestandene i Lofoten og Vesterålen er i sterk nedgang. Foto: SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Fagrapporten om Lofoten og Barentshavet konkluderer med at miljøtilstanden i Barentshavet i dag er god, at det er liten sannsynlighet for at et oljeuhell skal skje dersom det åpnes for oljeboring. Men konsekvensene kan bli dramatiske hvis et uhell skjer.

Et uhell i områdene Nordland 5 og Nordland 6 vil få mest dramatiske konsekvenser. Det er i disse områdene man tror det finnes mest olje. Effektene av et stort utslipp vil bli spesielt alvorlige for sjøfuglene, som fra før er i nedgang. For fisk vil det trolig bli mindre dramatisk.

Dagbladet fikk tilgang til rapportens sammendrag tidligere i dag. Her er resultatene punkt for punkt.

Miljø:- Miljøtilstanden i Barentshavet er god, havet er blant de reneste i verden. Men havet er blitt dramatisk varmere i løpet av de siste 30 årene og forsuring er en annen utfordring som følger av klimaendringene.

Risiko:-Potensielle miljø- og samfunnsmessige konsekvenser av en ulykke i planområdet kan være betydelige, enten en ulykke skyldes petroleumsvirksomhet, skipstrafikk, eller en atomhendelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer