Her er regjeringens beste og dårligste

Sliter på vei mot Soria Moria.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Begeistringen i starten på vandringen til Soria Moria er borte, og velgerne som stemte rødgrønt i 2005, har hoppet opp på gjerdet eller over til de blå. Jens Stoltenberg må bruke sommerferien til å skaffe overskudd til den lange marsjen for å gjenvinne tapte velgere i 2009.

Søt når han er sint

Jens Stoltenberg, statsminister (Ap)

Brukte Afrika-turen til velrettet angrep på Mugabe-regimet, samt kysse kona. Var resolutt og sint da han skiftet ut Manuela Ramin-Osmundsen. Holder sammen et slitent reisefølge som må klare seg fram til Soria Moria uten Åslaug Haga. Tok ned Kolbergs «flåing» av de rike. Deltar ellers lite i politisk debatt.

Innestengt i pengebingen Kristin Halvorsen, finansminister (SV)

Startet året med Afghanistan-seminar og SV-debatt om Norges krigsdeltakelse. Satte ned utvalg som skal finne årsakene til økte forskjeller. Øker diesel- og bensinavgiftene noen øre fra 1. juni, nok til å irritere Ap, for lite til å glede miljøet. Rik finansminister, men hvor er SV-lederen? Passiv tilskuer til økende rente.

Kjør debatt

Jonas Gahr Støre, utenriksminister (Ap)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.