Statsbudsjettet 2017

Her er regjeringens budsjettlekkasjer

Dyrere drivstoff, mer til integrering og politi.

BARE TIMER IGJEN: Siv Jensen legger frem statsbudsjettet for Stortinget klokka 10 i dag. Her fra 2015. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
BARE TIMER IGJEN: Siv Jensen legger frem statsbudsjettet for Stortinget klokka 10 i dag. Her fra 2015. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Klokka 10 i dag vil finansminister Siv Jensen (Frp) presentere budsjettforslaget for stortinget. Det kommer garantert en del overraskelser, men en hel del er allerede godt kjent.

Heller ikke i år har det manglet på lekkasjer fra regjeringens statsbudsjett: Dyrere drivstoff - men redusert årsavgift, økt utlendingskontroll, mer penger til politi og forskning er bare noe av det som har kommet fram.

Vil bruke mer oljepenger

Alt tyder også på at regjeringen vil bruke mer oljepenger i 2017. Oljepengebruken øker med rundt 20 milliarder kroner og ender på rundt 225 milliarder kroner, melder NTB.

Kvelden før den store dagen kom det også flere lekkasjer. Mens venstre har problemer med å akseptere den «beskjedne» økningen i drivstoffutgifter, ble det kjent at en viktig KrF-sak, nemlig bistand, blir tilgodesett med 1 prosent av brutto nasjonalinntekt neste år.

- Dersom det er riktig at regjeringen selv foreslår 1 prosent av BNI til bistand, er det et viktig gjennomslag for KrF, sier partileder Knut Arild Hareide.

Vil integrere for 500 mill. mer

Den siste lekkasjen presenterer Adresseavisen, som skriver at årets asyltørke gir regjeringen muligheten til å bruke langt mer på integrering og bosetting av asylsøkere i 2017. Regjeringen foreslår nå å bruke ytterligere 484,9 millioner kroner på integrering og bosetting av asylsøkere neste år, skriver avisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer