Her er regjeringens hemmelige vei-kutt

Planlegger omfattende kutt i viktige veiprosjekter i år og neste år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet har fått tilgang til interne strategidokumenter fra Samferdselsdepartementet og Statens vegvesen, og kan i dag avslører at det planlegges omfattende kutt i viktige veiprosjekter både i år, og neste år.

Dette skyldes i hovedsak at økningen i budsjettene til Statens vegvesen gjennom revidert nasjonalbudsjett og neste års statsbudsjett ikke blir store nok til å holde tritt med prisstigningen i anleggssektoren.

-Vi er nødt til å gjennomføre innsparinger. Årsaken er at prisstigningen på 8,7 prosent i anleggssektoren, mens våre rammer bare er økt med 2,5 prosent. Vi har hatt dette problemet i flere år, sier utbyggingsdirektør Lars Aksnes i Vegdirektoratet til Dagbladet.

Flere kutt 

Faktaboksen viser hvilke kutt som kommer i 2008. I tillegg skal 100 millioner kroner kuttes rundt om i Vegvesenets regioner og 40 millioner hos Vegdirektoratet.

Konsekvensen er, ifølge Aksnes, at veiprosjektene blir forsinket med opptil tre måneder. Både Samferdselsdepartementet og Vegdirektoratet er opptatt av å understreke at kuttene ikke skal gå ut over gang- og sykkelveier eller trafikksikkerhetstiltak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.