PÅ TOPP: Statssekretær Bård Hoksrud er opptatt av å være tilgjengelig for media. Her under 1.mai-markeringen til Frp på Jessheim i går. Foto: Bjørn Langsem
PÅ TOPP: Statssekretær Bård Hoksrud er opptatt av å være tilgjengelig for media. Her under 1.mai-markeringen til Frp på Jessheim i går. Foto: Bjørn LangsemVis mer

Her er regjeringens mediemagnet

Bård Hoksrud er den suverent mest aktive av regjeringens 46 statssekretærer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GARDERMOEN (Dagbladet): Fremskrittspartiets statssekretær i Samferdselsdepartementet er omtalt 8326 ganger i media fra regjeringen tiltrådte i oktober 2013 til nå.

Hoksrud troner høyt over de øvrige 45 statssekretærene, nestemann på lista Vidar Brein Karlsen (Frp) i Justisdepartementet er omtalt 1768 ganger.

Det viser en oversikt Retriever har utarbeidet på oppdrag fra Justisdepartementet.

Reiser mye - Overraskende at det er så stor forskjell, sier Bård Hoksrud til Dagbladet.

- En av grunnene er nok at jeg reiser mye rundt om i landet. Jeg jobber for Ketil Solvik-Olsen, som er en statsråd som gir meg tillit og delegerer oppgaver til meg.
- Etter å ha sittet på Stortinget i åtte år har jeg mange kontakter blant våre egne tillitsvalgte i partilagene, og i lokalaviser, som ringer og tar opp saker.

Tilgjengelig På spørsmål om han overhodet takker nei til media, svarer Hoksrud:

- Ikke veldig ofte. Helt fra jeg startet på Stortinget har jeg forsøkt å besvare forespørsler og være tilgjengelig.

- I forhold til Retriever-undersøkelsen må det jo også sies at vi har et veldig trøkk i Samferdselsdepartementet. Uansett hvor i Norge vi kommer på besøk er folk opptatt av vei og bompenger, sier statssekretær Bård Hoksrud.

Julie nr 6 Jon Ragnar Aarset i Sanferdselsdepartementet og Bård Glad Pedersen i Utenriksdepartementet er de mest medieaktive av Høyres statssekretærer, omtalt henholdsvis 1416 og 1413 ganger i regjeringsperioden.

På de neste plassene på lista følger Jøran Kallmyr (Frp) i Justisdepartementet og Julie Brodtkorp (H) ved Statsministerens kontor.   

Statssekretærene i Samferdselsdepartementet er blitt omtalt over 11.000 ganger i media. Deretter følger Justisdepartementet med 5400, Statsministerens kontor 3320, Helse- og omsorgsdepartementet 2968, Finansdepartementet 2932, Utenriksdepartementet 2319 og Kommunaldepartementet 2203.

Her er regjeringens mediemagnet