Først i Dagbladet

Her er regjeringens nye krisetiltak

Regjeringen kommer med krisetiltak for næringslivet, og tiltak som reduserer strømeksporten dersom vannstanden i magasinen blir for lav. Det forteller olje- og energiminister Terje Aasland til Dagbladet.

NYE TILTAK: Statsminister Jonas Gahr Støre og regjeringen han leder, henter fram enda flere milliarder for å bøte på strømprisene. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
NYE TILTAK: Statsminister Jonas Gahr Støre og regjeringen han leder, henter fram enda flere milliarder for å bøte på strømprisene. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Som Dagbladet skrev i går, jobber regjeringen nå med nye krisetiltak knyttet til strømprisene.

Tiltakene, har Dagbladet fått bekreftet, knytter seg til både privatmarkedet og næringslivet. Dagbladet kan nå presentere hvilke strømkrisetiltak regjeringen faktisk kommer til å legge fram.

De siste dagene har mange tatt til orde for at også næringslivet må få en egen krisestøtte.

Her er tiltakene

Dagbladet får bekreftet at regjeringen kommer med en slik støtte til bedriftene.

Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) forteller også til Dagbladet helt konkret hvilke tiltak som regjeringen nå jobber med:

  • Tiltak som sikrer at fyllingsgraden i magasinene ikke går for lavt.
  • Eksportrestriksjoner på strøm hvor strømeksporten reduseres hvis magasinene går under et gitt nivå, slik at vi ikke svekker vår egen forsyningssikkerhet.
  • Forlengelse og forbedringer av strømstøtta til Ola og Kari Nordmann.
  • Det kommer også tiltak som skal avlaste bedriftene, bekrefter energiminister Aasland.- Vi jobber på spreng for å få på plass støtteordninger som sikrer både forbruker og næringslivet forutsigbarhet og bærekraftige rammebetingelser, sier Aasland til Dagbladet.

- Og vi har hele tida sagt at strømstøtte skal forlenges så lenge det er behov. Det vil det være en stund til, legger han til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer