Hauglie med nye millioner til NAV og kommunene

Her er regjeringens svar på NAV-bråket

Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) legger 105 millioner kroner på bordet og håper det løser hodepinen om arbeidsavklaringspenger.

MER PENGER: Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) og statsminister Erna Solberg (H) legger friske millioner på bordet i revidert nasjonalbudsjett for å bøte på problemene som endringene i AAP-ordningen har skapt. Her er de på operataket i Oslo. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
MER PENGER: Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) og statsminister Erna Solberg (H) legger friske millioner på bordet i revidert nasjonalbudsjett for å bøte på problemene som endringene i AAP-ordningen har skapt. Her er de på operataket i Oslo. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

At regjeringen endret reglene for arbeidsavklaringspenger har fått alvorlige følger for flere hundre nordmenn. Mange har stått uten penger fra det offentlige fordi perioden på AAP har utløpt, andre er skjøvet over på sosialhjelp.

Presset har vært særlig stort på det ferske regjeringspartiet KrF, men arbeidsminister Anniken Hauglie (H) nekter fortsatt å bøye av og reversere endringene.

I stedet kommer hun med avbøtende tiltak i revidert nasjonalbudsjett som legges fram på tirsdag. Dagbladet har fått innblikk i det som kommer. Stikkord: Mer til NAV og mer til kommunene.

To grep

- Noe av den sterkeste kritikken har gått ut på at mange har mistet ytelsen før NAV har fått behandlet søknaden om videreføring. Derfor gir vi 15 millioner kroner ekstra til økt saksbehandlingskapasitet i NAV i revidert nasjonalbudsjett, sier arbeidsministeren til Dagbladet.

Hun sier de 15 millionene som kommer ekstra neste halvår, vil få ned behandlingstiden betydelig og at summen er et resultat av dialogen med NAV.

- Den andre hovedkritikken har knyttet seg til at omleggingen av AAP-ordningen har ført til at flere mottar sosialhjelp. Vi kompenserer derfor kommunenes økte utgifter med en ekstrabevilgning på 90 millioner kroner, sier Hauglie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer