Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her er regjeringens svarbrev

Gerd Liv Valla klar for dialog. NHO er skeptisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): På en pressekonferanse i kveld la Jens Stoltenberg fram det mye omtalte svarbrevet til de berørte partene i striden om sykelønnsordningen.

• LES HELE BREVET HER

Stoltenberg leder utvalg
Der framgår det at regjeringen setter ned et utvalg som skal komme med alternative løsninger, som vel å merke skal kunne gi tilsvarende forventet nedgang i sykefraværet og i statens kostnader innenfor samme budsjettramme i folketrygden som regjeringens forslag.

Utvalget, med blant andre LO og NHO skal ledes av Jens Stoltenberg. Arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen og fornyingsminister Heidi Grande Røys skal også delta. Partene møtes i morgen klokka 12 for et innledende møte.

– Regjeringen har gjort det vi ba den om å gjøre. Nå regner jeg med at vi skal få en reell dialog, sier LO-leder Gerd-Liv Valla til NTB etter at svarbrevet fra statsminister Jens Stoltenberg (Ap) til organisasjonene ble lagt fram.– Nå er det bare en ting å gjøre, nemlig å starte hele prosessen på nytt. At regjeringen tar det på alvor, vises ved at Stoltenberg selv skal lede utvalget, fortsetter LO-lederen.

Fortsatt innsparing på 2,5 mrd.

Under pressekonferansen gjorde Jens Stoltenberg det klart at han nå ønsker en reell dialog mellom partene, men at rammene ligger klare: Statens utgifter skal reduseres med 2,5 milliarder kroner, og sykefraværet skal ned.

Stoltenberg understreket på pressekonferansen i kveld at arbeidstakerne ikke under noen omstendigheter skal påføres ekstra kostnader i forhold til dagens ordning.

TØFF STRID: LO-leder Gerd Liv Valla har brukt svært harde ord om Stoltenberg og regjeringens forslag til ny sykelønnsordning. Foto: SCANPIX
TØFF STRID: LO-leder Gerd Liv Valla har brukt svært harde ord om Stoltenberg og regjeringens forslag til ny sykelønnsordning. Foto: SCANPIX Vis mer

Og NHO er ikke fornøyd med kveldens pressekonferanse:

- Det er en slags politisk abdikasjon hvis arbeidslivet skal være ansvarlige for budsjettbalansen, sier NHO-leder Finn Bergesen jr. til TV2.

NHO-lederen vil ikke bekrefte at han møter på Statsministerens kontor tirsdag morgen i tråd med invitasjonen fra regjeringen, før han har fått presisert hva brevets innhold betyr.

Regjeringen bemerker at utvalget kan komme med «forslag til konkret utforming av skjermingsordninger» og særtiltak over for enkeltgrupper eller bestemte bransjer i arbeidslivet.

Målet om å spare 2,5 milliarder kroner ligger dermed i praksis fast.

image: Her er regjeringens svarbrev