Her er regnestykket som viser at moren din burde tjene to millioner i året

Dette er hun egentlig verdt.

VERDT MER ENN EN GOD KLEM: Moren din burde tjent to millioner kroner i året, ifølge den britiske undersøkelsen. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
VERDT MER ENN EN GOD KLEM: Moren din burde tjent to millioner kroner i året, ifølge den britiske undersøkelsen. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I går feiret britene morsdagen, og avisa Independent publiserte en artikkel som viser at mødrene i Storbritannia er verdt langt mer enn blomstene de pleier å få som takk for innsatsen.

Avisa viser til en undersøkelse utført av Interflora, som har intervjuet tusen mødre med barn under 18 år. Deretter har de regnet ut hva slags lønn kvinnene egentlig burde hatt.

Og svaret er 172 000 pund, altså to millioner norske kroner i året.

Regnestykket er ganske enkelt. Den britiske gjennomsnittsmoren jobber 119 timer i uka. 40 av disse ville utløst vanlig lønn, mens 79 ville blitt regnet som overtid. De fleste mødrene begynner dagen klokka sju om morgenen og er ferdige rundt klokka 23.

Så har de regnet ut hva slags timelønn kvinnene kunne forvente utfra de forskjellige yrkene de utøver i mammarollen, blant annet som vaskehjelp, deltidsadvokat, personlig trener, psykolog og innen underholdningsbransjen.

- Selv om undersøkelsen er uhøytidelig, viser den hvor viktige mødrene er hver bidige dag - ikke bare på morsdagen. Barna gir glede og lykke, men den følelsesmessige, fysiske og mentale energien kvinnene bruker på barna sine kan være svært krevende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.