<strong>INGEN OVERRASKELSER:</strong> Sentralbanksjef Øystein Olsen kunngjorde torsdag at styringsrenten holdes uendret på 0,75 prosent.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix.
INGEN OVERRASKELSER: Sentralbanksjef Øystein Olsen kunngjorde torsdag at styringsrenten holdes uendret på 0,75 prosent. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix. Vis mer

Her er rentedommen fra Norges Bank

Norges Bank har avholdt rentemøte. Her er dommen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norges Bank har i dag besluttet å holde styringsrenten uendret på 0,75 prosent.

Det var akkurat som ventet.

Dagens møte var et mellommøte uten pengepolitisk rapport og pressekonferanse. Siden renten ble hevet på forrige møte i september, og Norges Bank indikerte at neste heving vil komme i mars neste år, var det liten grunn til å vente nye signaler nå.

«Det har heller ikke skjedd noe på makrofronten siden forrige møte som skulle tilsi at sentralbanken har endret sin syn på utviklingen», skrev DNB Markets i dagens morgenrapport.

«I Pengepolitisk rapport 3/18 var hovedstyrets vurdering at den økonomiske oppgangen fortsetter og at kapasitetsutnyttingen i norsk økonomi er nær et normalt nivå. Den underliggende prisveksten var nær inflasjonsmålet på 2 prosent. Styringsrenten ble hevet fra 0,50 til 0,75 prosent i september, og hovedstyrets vurdering var at den mest sannsynlig ville bli satt videre opp i første kvartal 2019.

Utsiktene og risikobildet tilsier en gradvis oppgang i styringsrenten. Den økonomiske veksten har vært litt lavere og prisveksten noe høyere enn anslått, men utsiktene og risikobildet synes ikke vesentlig endret siden Pengepolitisk rapport 3/18», skriver Norges Bank i sin begrunnelse.

Her finner du bakgrunnsmateriale og figurer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer