Her er risen:

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Varmen innendørs:

Selv på sommeren er de fleste hjem og butikker varmet opp så mye at det ville vært ubehagelig selv for en som er vant til tropetemperaturer, skriver Lonely Planet.

  • Trafikkreglene:

Den apati-inspirerte fartsgrensen på 80 km/t kan gjøre en føyelig sjåfør til en zombie. Og når utsikten er i ferd med å bli virkelig spektakulær, kan du være sikker på at veien stuper ned i en mørk tunnel, skriver Lonely Planet.

Guiden advarer mot å bryte trafikkreglene, og viser til at bøtene er høye. Parkeringsavgiftene og -bestemmelsene straffer alle som har råd til bil, og slår ned på det mest inspirerte forsøk på kreativ parkering, heter det videre.

The Rough Guide advarer mot småveiene: Når du kommer inn på smale sideveier, kan du oppleve skikkelige neglebiteropplevelser.

  • Holdningen til alkohol:

Den offisielle holdningen til alkohol grenser til paranoia, skriver Lonely Planet, og forteller at enkelte steder må du kjøre milevis for å kjøpe øl, vin og sprit.

The Rough Guide mener at alkoholprisene er så høye at selv de verste drukkenboltene vil vurdere å bli avholdsfolk.

  • Prisene:

Med mindre du haiker, finnes det ingen billige måter å reise rundt i Norge på. For å reise billig i Norge, må du omdefinere ordet billig. Prisene på mat og drikke kan være akkurat det du trenger for endelig å begynne den slankekuren du har tenkt på så lenge, slår Lonely Planet fast, og legger til: Pruting er like sjeldent i Norge som et godt kjøp.