Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her er «Røkke borettslag»

OPPDAL (Dagbladet): Snart står det ferdig, Kjell Inge Røkkes enorme hyttepalass på Oppdal. Familien hans har allerede tatt i bruk sin del av bygget, mens Røkke selv tar sikte på å feire jul på hytta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har vært mange forsinkelser for byggeprosjektet, som ble påbegynt sommeren 1998. Meningen var at det skulle stå ferdig til tusenårsfeiringen, og at det skulle koste rundt 30 millioner kroner.

Men Røkke er en kresen byggherre som tenker kvalitet framfor pris og framdrift. Hytta er blitt to år forsinket og mange ganger dyrere.

Selv vil ikke finanskjendisen ut med noen pris, men fra andre kilder er det antydet at hytta har kostet over 200 millioner kroner.

Tatt i bruk

- Det er like før den er ferdig. Vi har fått antydning om at det vil komme en søknad om ferdigattest i desember, så nå er det nok bare finpussen igjen, sier avdelingsingeniør Erik Bodin i Oppdal kommune.

Han bekrefter at det allerede er gitt midlertidig brukstillatelse for deler av det enorme hyttepalasset. Kjell Inge Røkkes foreldre, Normann og Gunnvor, har allerede tatt sin delen av hytta i bruk. Det har også finansmannens søster Kirsten Janne og broren Tor Kristian.

- Det er vel bare bassengdelen og den del av hytta hvor Røkke selv skal bo som ikke er ferdigstilt, sier Bodin.

Det er naturlig å regne med at barna, Kristian (18) og Elisabeth (14), får rom i samme hyttedel som faren.

Egen flyplass

Kommende jul blir første gang Kjell Inge Røkke tar sitt hyttepalass i bruk. Overfor ordfører John Egil Holden har han gitt uttrykk for at han vil tilbringe store deler av jula på Oppdal.

Finanskjendisen har også snakket om å ha en form for mottakelse eller sammenkomst som markering av at hytta står ferdig, men når og hvordan dette vil skje er foreløpig uklart.

For å komme seg raskt og effektivt til hytta har Røkke finansiert en 12 millioner kroners utvidelse av flyplassen på Oppdal.

- Vi har fått signaler om at Røkke vil bruke flyplassen 70 ganger pr. år, sier styreleder Jarle Bakk i Midtnorsk Fly- og Luftsportsenter.

Med ei brutto grunnflate på om lag 2500 kvadratmeter skulle det være plass.

Eksklusive detaljer

Bygget skal ha 32 toaletter, 40 servanter, 16 peiser, 28 senger, 18 baderom, 34 tv-antennepunkter og en innendørs fjellbekk. Det er også gjort plass til trimrom, basseng og boblebad.

Overalt er det lagt stor vekt på detaljene, med eksklusive materialer og en rekke større utskjæringsarbeider.

- Det skal være kvalitet. Det er Kjell Inge opptatt av i alle sammenhenger, har hans pressetalsmann, Rolf Nereng, tidligere uttalt til Dagbladet.

Røkkes hyttepalass ligger fantastisk fint til øverst i Stølslia.

- Dette byggeprosjektet har vært et krydder i den kommunale hverdagen. Jeg tror også det har vært med på å heve kompetansen både i det offentlige og i det private næringslivet lokalt, sier ordfører John Egil Holden.

Tomta er inngjerdet og et vaktselskap er leid inn for å holde uvedkommende unna.

LUKSUS: Hytta burde være stor nok den. Røkkes familie har allerede tatt den i bruk.
Hele Norges coronakart