Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her er Røkkes kvinner

Dette er et bilde næringsministeren vil like: Kjell Inge Røkke med sine nye styrekvinner - Lone Fønss Schrøder og Kate Rodin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjell Inge Røkke har ikke bare maktet å snu Kværner-skuta og døpe den om til Aker Kværner. Nå får han med seg disse to kvinnene på den videre seilasen.

Bred erfaring

Lone Fønss Schrøder (43) ble i går valgt til styremedlem i Aker Kværner. Nylig gikk hun inn i styret i Leif Høegh & Co. Sammen med sin mann har den danske forretningskvinnen ansvaret for fem barn mellom to og åtte år, to i tillegg til deres egne, etter at Schrøders bror og hans kone mistet livet i en flyulykke like før jul. Kate Rodin (53) er norsk, privatpraktiserende advokat og tidligere konserndirektør i General Electric. Hun har jobbet som konsernadvokat i Statkraft og Elkem. Rodin er også fast bystyremedlem for Høyre i Oslo. Hun blir varamedlem, men vil tre inn som fullverdig medlem når Røkke eller andre må fratre som inhabile.

Utfordring

- Dette er en utfordring som jeg går til med stor ydmykhet. Jeg har bare talerett, men den skal jeg benytte, sier Rodin til Dagbladet.

Schrøder ville ikke uttale seg om sine forventninger til samarbeidet med Røkke.

Men Røkke selv er tilfreds.

- Dette dreier seg ikke om kjønn - men om kompetanse. Jeg er meget godt fornøyd med dem som nå er valgt, sier han.

NÅ MED KVINNER: Kjell Inge Røkke får med seg disse kvinnene rundt det hittil mannsdominerte styrebordet i Aker Kværner: Lone Fønss Schrøder (til venstre) og Kate Rodin. - Dette dreier seg ikke om kjønn - men om kompetanse, sier Røkke.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media