Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her er Romneys visepresidentkandidat

Offentliggjøres i dag.

BUDSJETTHAUK: Ifølge kilder i partiet er det den 42 år gamle kongressrepresentanten Paul Ryan fra Wisconsin som vil stå ved Romneys side når dette skjer. Ryan er kjent som en hauk i budsjettpolitikken, og hans kampsak er store kutt i offentlige utgifter. Foto:  AP / Scanpix / M. Spencer Green
BUDSJETTHAUK: Ifølge kilder i partiet er det den 42 år gamle kongressrepresentanten Paul Ryan fra Wisconsin som vil stå ved Romneys side når dette skjer. Ryan er kjent som en hauk i budsjettpolitikken, og hans kampsak er store kutt i offentlige utgifter. Foto: AP / Scanpix / M. Spencer Green Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Republikanernes presidentkandidat Mitt Romney vil offisielt presentere sin visepresidentkandidat under et arrangement i Norfolk i delstaten Virginia lørdag.

Ifølge kilder i partiet er det den 42 år gamle kongressrepresentanten Paul Ryan fra Wisconsin som vil stå ved Romneys side når dette skjer. Ryan er kjent som en hauk i budsjettpolitikken, og hans kampsak er store kutt i offentlige utgifter.

Ved å velge Ryan vil Romney ifølge kommentatorer sende velgerne et klart signal om at han nå akter å gjøre budsjettkutt til en hovedsak i valget.

Et friskt pust Eksperter mente lenge at Romney ville gå for en trygg kandidat, for eksempel guvernør Tim Pawlenty fra Minnesota eller senator Rob Portman fra Ohio. Valget av Ryan betegnes av flere som modigere.

Den unge og energiske Ryan vil bli et friskt pust i valgkampen, og han vil trolig begeistre konservative velgere, fastslår nyhetsbyrået AFP.

De siste ukene har en rekke konservative politikere åpent oppfordret Romney til å droppe de trygge navnene og i stedet gå for Ryan. The Wall Street Journal fastslo tidligere i uka at Romney ved å velge Ryan som visepresidentkandidat ville vise at han ikke skygget unna for de største sakene i politikken.

«Romneys beste mulighet til seier er å gjøre dette til et stort valg om store spørsmål», skrev næringslivsavisa på lederplass.

Andre kommentatorer er derimot mer skeptiske til Ryan.

«Risikoen er høy og gevinsten lav», skriver Jonathan Bernstein i The Washington Post. Det største problemet, mener han, at Ryan har begrenset erfaring med valgkamp på nasjonalt nivå.

Karrierepolitiker Ryan har imidlertid en lang politisk karriere bak seg. Han har arbeidet på Capitol Hill mer enn halve livet og er inne i sin sjuende kongressperiode. I dag er han leder i budsjettkomiteen i Representantenes hus.

For ikke lenge siden la Ryan fram et budsjettforlag i Representantenes hus hvor han tok til orde for store kutt.

Forslaget fikk flertall i Representantenes hus, men vil etter alt å dømme strande i Senatet, hvor Demokratene har makten. Likevel forteller det mye om Ryans politiske preferanser. I forslaget går han inn for skattekutt, store budsjettkutt og kontroversielle reformer i helseprogrammer for eldre og fattige amerikanere.

Enkelte analytikere mener budsjettforslaget framstår som så ytterliggående at det kan bidra til å skremme vekk velgere i sentrum.

Bill Burton, seniorstrateg i den Obama-vennlige gruppen Priorities USA, tror Ryan vil bli en hemsko for Romney.

«Hvis det virkelig blir Ryan, vil Romney ha valgt en av de få personene som kan påvirke valgutfallet. Men ikke i den retning han ønsker», skriver Burton på Twitter.

Ukjent for folk flest Romney kjenner Ryan fra nominasjonsvalget i vår, hvor Ryan støttet helhjertet opp om Romney. De to gjorde mange opptredener sammen under valgkampen i Ryans delstat Wisconsin.

En utfordring vil nå bli å selge Ryan til velgerne. Han er et velkjent navn i Washington, men ikke like kjent for folk flest.

Romney legger nå ut på en valgturné hvor han vil besøke fire delstater. Det er ventet at visepresidentkandidaten vil bli med på denne reisen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media