Her er Ropstads budsjettkrav til Siv og Erna: Tiltak mot barnefattigdom og den rekordlave fødselsraten

KrF-nestlederen vil også ha gjennomføring av lærernormen og flere ansatte i barnehagene.

HÅPER PÅ LÆRERE OG FAMILIE: KrF-nestleder Kjell Ingolf Ropstad mener statsbudsjettet for 2019 må være familievennlig. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
HÅPER PÅ LÆRERE OG FAMILIE: KrF-nestleder Kjell Ingolf Ropstad mener statsbudsjettet for 2019 må være familievennlig. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det første jeg kommer til å se etter er at det er satt av midler til å implementere lærernormen og ansette flere i barnehagene.

KrF-nestleder Kjell Ingolf Ropstad er klar på hva partiet hans krever når regjeringens forslag til statsbudsjett presenteres mandag morgen.

Han kan være trygg på at KrF-politikken blir ikke nappet ut av budsjettet selv om partileder Knut Arild Hareide har tatt til orde for å samarbeide med Ap og Sp. Leder i finanskomiteen, Henrik Asheim (H), har lovet at 2019-budsjettet vil inneholde mye som faller i god jord i KrF-leiren.

- Vi går ikke inn for disse tingene for å true med at de ikke blir gjennomført. Vi gjør det fordi vi er fire partier som har laget fem statsbudsjetter sammen. Det er en lang linje av prioriteringer, fortalte Asheim til NTB søndag.

- Flere barn

Ropstad sier han også har tydelige forventninger om en mer familievennlig linje fra regjeringen i statsbudsjettet for 2019.

- Barnefattigdom og en synkende fødselsrate må adresseres. KrF håper på økt barnetrygd og tiltak som legger til rette for at par kan få det tredje barnet, dersom de ønsker det, da. Vi må at regjeringen bruker penger på politikk som gjør at par kan få så mange barn de ønsker. Familie må være et viktig stikkord i statsbudsjettet, sier han til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer