Her er rosen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Sikkerheten

Med mindre du kommer fra Japan eller Skandinavia, er både du og tingene dine tryggere i Norge enn hjemme, heter det i Lonely Planet.

Norge er et av de minst problemfylte hjørnene av Europa, med bare ett mord i uka, skriver The Rough Guide. Men forfatterne minner likevel om at det kan lønne seg å låse sykkelen - i alle fall i Oslo.

  • Allemannsretten

Allemannsretten legger forholdene til rette for at man kan oppleve det beste av Norge - nemlig naturen. I Norge er det få gjerder som stenger folk ute, skriver flere guidebøker.

Greie folk

De fleste nordmenn er likefremme og enkle å forholde seg til, mener Lonely Planet, som likevel gir noen gode råd for ikke å støte lokalbefolkningen: Ta med deg en liten presang hvis du blir invitert hjem til noen, og husk å ta av deg skoene før du går inn.

  • Likhet for alle

Norge er trolig et av de mest demokratiske og egalitære samfunn i verden. Og rikdommen er mer enn noe annet sted i verden basert på likhetsprinsippet, skriver «Culture Shock! Norway». Nordmenn får ikke nok kreditt for sin grundige konstruksjon av et av de mest siviliserte, velutdannede og tolerante samfunn i verden, mener The Rough Guide.