Kvinnelig omskjæring:

Her er Safias historie: - Da jeg var 9 år ble jeg omskåret i to timer. Uten bedøvelse

Historien til Safia Abdi Haase fra Somalia spres på nett. - Dette må bekjempes for den yngre generasjonen. 

OMSKÅRET: Den rystende historien til Safia Abdi Haase fra Somalia spres på nett. Foto/Video: Plan International Norge/Astrid Hexeberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Plan International Norge delte i går en sterk video på Faceook hvor Safia Abdi Haase (58) fra Somalia forteller om at hun bare var ni år gammel da hun ble kjønnslemlestet i to timer uten bedøvelse. De skar og sydde igjen. Moren ville holde henne ren og dydig. Det var slik hun skulle bli vakker. Det var slik hun kunne bli giftet bort.

Mandag 6. februar er den internasjonale dagen mot kjønnslemlestelse av kvinner. Minst 200 millioner jenter som lever i dag har blitt utsatt for kirurgiske inngrep i underlivet.

Det har vært et stort engasjement rundt denne saken, etter at videoen av Safia ble publisert på Plan International Norges Facebook-side. Per kl 09:50 mandag hadde videoen nådd ut til over 500 000, med 170 000 unike visninger. Over 1500 delinger og over 4000 likes.

- Det er unormalt høyt hos oss, sier Astrid Hexeberg, kommunikasjonsrådgiver i Plan International Norge i en e-post til Dagbladet.

Viktig å få historien ut

- Hvorfor er det så viktig å fortelle denne historien?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer