- Her er sannheten om Knights Templar

Psykiaterne Tørrissen og Aspaas konkluderer med at det er tvilsomt om det i det hele tatt er andre som har kjent til navnet Knights Templar. Breivik sier han beskrev organisasjonen for pompøst i starten.

STÅR PÅ AT NETTVERKET EKSISTERER: Anders Behring Breivik sier nettverket hans eksisterer, men har justert det, da han mener han var for pompøs i starten. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
STÅR PÅ AT NETTVERKET EKSISTERER: Anders Behring Breivik sier nettverket hans eksisterer, men har justert det, da han mener han var for pompøs i starten. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter en selvsikker innledning på sin forklaring, med en drøy times monolog i mandag, fikk Anders Behring Breivik det litt tøffere i går da boret og boret inn i hans påstander.

Sentralt står organisasjonen Knights Templar, som Breivik fortsatt hardnakket påstår han er en del av. Dagbladet vet at Breivik i forskjellige politiavhør har gitt en lang rekke motstridende versjoner av hvor mange som er med i dette påståtte nettverket:

Motstridende versjoner I ulike avhør, og samtaler med de sakkyndige, har Breivik kommet med følgende påstander, får Dagbladet opplyst:

- Organisasjonen hadde mellom 13 og 80 medlemmer. Nå er det mellom 130 og 800. - Det ble holdt to stiftelsesmøter i London, i april 2002. Det var åtte medlemmer fordelt på to møter. - Knights Templar Europa ble opprettet i 2002 i London med delegater fra 12 land. Vi var korsfarere og nasjonalister.- Det var 13 stykker som var involvert. Jeg møtte bare fire stykker av dem fordi de var ganske paranoide, og vet ikke hvor mange «ridderjustitiariuser» det finnes i Europa nå.

Overfor de sakkyndige har Breivik, konfrontert med tre forskjellige alternativer, sagt at det følgende er en riktig betegnelse på Knights Templar:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer