Her er seierskvinnen

Kristin Halvorsen la fram kompromisset for SV i dag tidlig. Slik ser det ut.

FORNØYD: Kristin Halvorsen ville ikke gi kommentarer, men smilte i det hun gikk inn til møte med Erik Solheim og de andre SV-topperne i dag tidlig. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
FORNØYD: Kristin Halvorsen ville ikke gi kommentarer, men smilte i det hun gikk inn til møte med Erik Solheim og de andre SV-topperne i dag tidlig. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): SV-leder Kristin Halvorsen la i dag tidlig fram regjeringens nei til konsekvensutredning av Lofoten, Vesterålen og Senja for Svs stortingsgruppe på et møte i Miljøverndepartementet.

På møtet presenterte hun kartet som viser hvordan detaljene i forvaltningsplanen for Lofoten og Barentshavet, med et kart over hvordan oljevirksomheten i nord vil se ut i framtida.

Godt fornøyd - Det er et godt kompromiss, sier miljøvernminister Erik Solheim i en kort kommentar til Dagbladet.

Kristin Halvorsen ønsker ikke å gi noen kommentarer til pressen før framleggingen med Jens Stoltenberg og Liv Signe Navarsete klokka 12.

Men stemningen på møtet var god. De andre SV-ere skjuler ikke sin begeistring.

- Dette er en god dag for SV, sier Bård Vegar Solhjell til Dagbladet.

- Jeg er svært fornøyd, sier Snorre Valen.

Slik er kompromisset • Som Dagbladet meldte i går kveld, blir det ingen konsekvensutredning i Lofoten, Vesterålen og Senja nå. Både Dagbladet og VG skriver i dag at regjeringen vender blikket mot Barentshavet og andre områder med oljeressurser på norsk sokkel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer