Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her er sengen som rer opp seg selv

Vist fram på oppfinnermessa i Genève.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Flere enn 700 oppfinnere var forrige uke samlet på konferansen International Exhibition of Inventions Genève, Sveits.

1000 ulike oppfinnelser, fra de livreddende og høyst nødvendige til de heller merkverdige og morsomme, ble vist fram for publikum.

Også for de late

Enrico Berrutis bidrag befinner seg et eller annet sted i mellom. Den italienske ingeniøren har laget en seng som rer opp seg selv.

Sengeteppet festes i to metallarmer som befinner seg på hver sin side av sengen. Ved hjelp av en liten motor rulles sengeteppet utover sengen ettersom dens eier har stått opp.

- Jeg oppfant sengen først og fremst for folk med ulike sykdommer, sier Berruti til BusinessWeek.

- Men også fordi jeg er litt lat selv, fortsetter han og bedyrer at sengen vil alltid se nyoppredd ut, uansett den foregående tilstanden.

Porsjonstallerken

RER OPP SEG SELV: Sengen har blitt utstyrt med en liten motor og metallarmer som selv ruller ut sengeteppet. Her med oppfinneren Enrico Berruti. Foto: AFP PHOTO/SCANPIX
RER OPP SEG SELV: Sengen har blitt utstyrt med en liten motor og metallarmer som selv ruller ut sengeteppet. Her med oppfinneren Enrico Berruti. Foto: AFP PHOTO/SCANPIX Vis mer

Sveitiske Pascale Pittet har kommet opp med en enkel innretning som skal gjøre enklere å spise sunt og samtidig overvåke kalloriinntaket.

«Fit pl18» er utformet som en tallerken, med rom for de ulike matvaregruppene.

Ut i fra den medfølgende matvaretabellen, skal brukerne selv kunne raskt sette sammen sunne måltider og beregne riktig porsjonsstørrelser.

Sunn grilling

En annen matlagingsoppfinnelse som satser på å gi en lettere sommer, også til grillfolket, er Heina Grubers varmluftsgrill.

Istedenfor å legge matvarene på en grillrist, blir de tredd på pinner og stekt ved hjelp av varmluft.

Dermed unngår man de kreftfremkallende stoffene som kan oppstå hvis man griller over åpne flammer.

image: Her er sengen som rer opp seg selv
VARMLUFTSGRILL: Tyske Heina Gruber har laget en varmluftsgrill som skal gjøre grilling langt sunnere.
ØREDØVENDE: Roberto Riber Arzabala har kommet opp med et lufthorn som kan gi lyd helt opp til 108 desibel.
SMART TALLERKEN: «Fit pl18» er inndelt i flere rom, tilpasset de ulike matvaregruppene. Det skal gjøre det enklere for brukerne å spise riktig og holde orden på kaloriinntaket.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media