- Her er Senterpartiet blitt ydmyket

Siv Jensen om Stoltenbergs helomvending på dagens pressekonferanse.

IKKE HELT SAMSTEMTE: Statsminister Jens Stoltenberg, finansminister Kristin Halvorsen ( til høyre)  og samferdselsminister Liv Signe Navarsete  da de la fram regjeringens tiltakspakke.
Foto:  Heiko Junge / SCANPIX
IKKE HELT SAMSTEMTE: Statsminister Jens Stoltenberg, finansminister Kristin Halvorsen ( til høyre) og samferdselsminister Liv Signe Navarsete da de la fram regjeringens tiltakspakke. Foto: Heiko Junge / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Nå er det enda mer uklart hva regjeringen vil med det nye lovforslaget. Inntil i morges har Senterpartiet vært ute i krigen og forsvart innskrenking av ytringsfriheten. Stoltenberg har også vært ute og forsvart det. Plutselig i ettermiddag gjør han kontra, sier Fremskrittspartiets formann Siv Jensen til Dagbladet.no.

En presset Jens Stoltenberg møtte til pressebrief i ettermiddag for å svare på spørsmål rundt regjeringens kontroversielle forslag om å straffe ytringer som krenker religiøse følelser.

Ville ikke svareBåde pressen og representanter fra opposisjonen på Stortinget mente Stoltenbergs opptreden bidro til alt annet enn en avklaring.

Statsministeren forsikret at det bare var den sovende blasfemiparagrafen Stortinget skulle stemme over i inneværende år, og at en innskjerpelse av straffeloven ikke ville være aktuelt før i 2011.

Stoltenberg forsikret også at Muhammed-karikaturer vil bli «mer lovlige» med den nye bestemmelsen. Samtidig virket han nølende da han ble konfrontert med utdrag fra justis-departementets egne notater.«Et straffansvar som verner ulike religioner og den enkeltes religiøse følelser kan avverge alvorlige konflikter i samfunnet. Mange kan oppleve slike angrep krenkende», leste journalisten fra VG opp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer